activision-jde-po-rekordu-gta5
Novinka Activision jde po rekordu GTA5

Activision jde po rekordu GTA5

Ondřej Švára

Ondřej Švára

17. 10. 2013 12:09 3
Reklama

Ještě nikdy nebylo přímé srovnání herních prodejů tak atraktivní. Letos na podzim se nám ale sešly dvě výjimečné značky, které si to rozdají o primát nejprodávanějšího produktu. Na jedné straně stojí GTA V a na straně druhé Call of Duty: Ghosts.

Síly jsou vyrovnané, zatímco na GTA V se dlouho a hystericky čekalo, novátorské Ghosts by si zase v rámci série mohli krom tradiční klientely koupit i lidé, kteří jinak na sterilní značku vůbec neslyší. Activision si je toho vědom a sebevědomě prohlašuje, že chce nedávné rekordní prodeje GTA pokořit.

Konkrétně mu jde o nálepku nejvýnosnějšího videoherního launche v historii. Tenhle titul teď drží GTA, které během prvních tří dnů utržilo zhruba miliardu dolarů. "Lidem z Rockstaru k úspěchu samozřejmě gratulujeme, ale než přijde další díl jejich série, chceme ten získat rekord pro sebe," konstatoval manažer Activisionu Kevin Flynn.

Activision se už dříve nechal slyšet, že na herním trhu je v závěru letošního roku určitě prostor pro nejméně dva velké blockbustery. Co je myšleno tím druhým, asi už není nutné opakovat. Po pátém listopadu, kdy Ghosts vycházejí jak na staré, tak i na nové konzole, se to rozlouskne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama