Black Mesa bude ke koupi na Steamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Black Mesa bude ke koupi na Steamu

Black Mesa bude ke koupi na Steamu

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

20. 11. 2013 08:39 2
Reklama

Fanouškovský počin, jak předělat původní Half Life do verze běžící na Source enginu, byl vypuštěn jako mod pro Half-Life 2 zhurba před rokem. Práce na předělávce však nekončí, vývojáři stále mají před sebou práci na celém Xenu a velkém finále hry a mají se hrou další plány.

Tým, který za hrou stojí se nechal slyšet, že se Black Mesa  objeví jako koupitelná hra na Steamu. "Nikdy jsme nevyvíjeli Black Mesu s úmyslem na ni vydělat. (...) Na Black Mesa pracujeme z lásky a myslíme si, že tento přístup přispěl k celkové kvalitě hry." napsali vývojáři v nejnovějším updatu.

Důvody pro prodávání hry jsou různé, ale vesměs pochopitelné: lidé v týmu potřebují finanční podporu a navíc peníze z prodeje umožní vývojářům přístup k Source enginu. Black Mesa by se tak měla představit v novější verzi enginu od Valve. "Přenést hru do nového enginu nebyl důvod proč hru zpoplatnit, museli jsme to udělat kvůli možnosti publikace na Steamu a kvůli naším dalším plánům."

"Zakoupením Black Mesy především vyjádříte podporu týmu. Nicméně, Steam verze hry bude obsahovat prvky, které se zkrátka ve free verzi nemůžou objevit." píší vývojáři. Cena titulu zatím nebyla stanovena, ale tým slibuje, že bude "relativně nízká".

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama