Dánsko převedeno 1:1 do Minecraftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dánsko převedeno 1:1 do Minecraftu

Dánsko převedeno 1:1 do Minecraftu

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

26. 4. 2014 11:45 3
Reklama

Vaše hrady a města vytvořená v Minecraftu jsou určitě fajn, ale dánské Ministerstvo životního prostředí zrovna posunulo laťku o něco výše a do populární sandboxové hry převedlo v měřítku 1:1 celé Dánsko.

Dánská agentura geografických údajů uvolnila veřejnosti ke stažení obří hratelnou mapu odpovídající stavu severního království v prosinci 2013. Mapa realisticky zobrazuje nejen topografický model země, ale také budovy dle katastrálních údajů a povrchovou infrastrukturu.

Dánsko v Minecraftu je složené ze zhruba 4000 miliard kostiček a po registraci si ho můžete stáhnout buď celé v 1TB velkém balíčku nebo v menších, 10km2 velkých částí z oficiální databáze map tamějšího ministerstva.

Za mapou stojí Simon Kokkendorf, kterému přišel nápad převodu země do počítačové hry jako dobrý způsob, jak by se studenti mohli naučit více o své zemi v prostředí hry, kterou už znají.

Pokud se chcete podívat, kdo se právě kostičkovým Dánskem prohání, zamiřte na tuto stránku, kde se ukazuje aktuální poloha všech hráčů na serveru. Limit současných hráčů byl omezen na 70, kteří najednou mohou ve virtuálním Dánsku tvořit a ničit dle libosti. Tedy bez dynamitu, který byl společně s příšerami na serveru zakázán.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama