Autoři Murdered: Soul Suspect končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Murdered: Soul Suspect končí

Autoři Murdered: Soul Suspect končí

Ondřej Švára

Ondřej Švára

2. 7. 2014 12:33 2
Reklama

Nezávislá herní tvorba někdy končí podobně jako ta mainstreamová. Airtight Games, autoři mysteriózní detektivky Murdered: Soul Suspect, prostě zavírají krám a to téměř na den přesně po měsíci po naší recenze. Zavření studia v Redmondu zatím oznámila jen cedulka na vstupních dveřích, kterou vidíte dole. Kanceláře tvůrců jsou podle ní na prodej. Na oficiální vyjádření studia se ještě čeká. 

Mimochodem Suspect se nám moc nelíbilo. A nejen nám. Byl ale neúspěch hry u kritiky tím hlavním důvodem pro krach nezávislého studia, které stojí za takovou peckou jako je třeba Quantum Conundrum (viz. horní snímek)? 

Samozřejmě ne. Airtight Games se s existenčními problémy potýkali dlouhodobě. Již v dubnu muselo studio ohlásit, že v rámci "restrukturalizace" propustí čtrnáct zaměstnanců. Pravděpodobně už tehdy viselo ve vzduchu rozpuštění celého studia. Jako by velké problémy dopředu očekávali ti nejlepší - někdejší designér Portalu Kim Swift a designér Far Cry 2 Clint Hocking tou dobou z Airtight sami odešli.

Autoři Murdered: Soul Suspect končí
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama