Assassin's Creed lze ovládat očima
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Assassin's Creed lze ovládat očima

Assassin's Creed lze ovládat očima

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

3. 6. 2015 07:56
Reklama

Zástupci společnosti MSI prezentují na veletrhu Computex dosavadní výsledky spolupráce s firmou Tobii, která se zaměřuje na ovládání softwaru pohybem očí. Z pohledu hráče je zajímavé, že k demonstraci toho, jak celá věc funguje, využívají hru Assassin's Creed Rogue na PC.

Ačkoliv podobné zprávy v době svého vydání zpravidla neznamenají žádnou revoluci, je rozhodně příjemné vědět, že se něco děje. Nikdo v tuto chvíli zřejmě neodhadne, zda se skutečně budou hry, alespoň zčásti, ovládat pohybem očí, MSI této vizi však rozhodně kráčí kupředu.

Zařízeni firmy Tobii je už nyní dostupné samostatně, v blízké budoucnosti by však měl být senzor součástí notebooků MSI, což je rozhodně cesta, jak oslovit širší publikum nejen herních vývojářů. Technologii si navíc mohli vyzkoušet i vybraní novináři a shodují se na tom, že technologie už ve své rané fázi více funguje než naopak.

Své o tom vědí redaktoři magazínu Engadget, kteří popsali, kterak místo ovládání analogovými páčkami jednoduše pootočíte oči směrem, kterým se chcete podívat a plynule sledujete pohyb kamery. Dáváme Tobii rok, maxiálně dvanáct... Nebo tak nějak.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama