Dontnod lákají na své RPG Vampyr
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dontnod lákají na své RPG Vampyr

Dontnod lákají na své RPG Vampyr

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

19. 6. 2015 07:48 4
Reklama

Francouzští vydavatelé se svým Life is Strange katapultovali na příčky nejoblíbenějších vývojářů a rozhodně u nadpřirozeného příběhu dospívajících školaček nezůstávají. RPG Vampyr sice ještě není připravené na velké odhalení, ale na E3 se alespoň ukázal lákavý teaser, po kterém raději zblajznete stroužek česneku... Jen tak pro jistotu.

Vampyr se bude odehrávat v Londýně na začátku 20. století, kdy město zmítá epidemie španělské chřipky. Upírům chaos hraje do not a vesele se krmí mezi vystrašenou populací.

Mezi nimi se nachází i vojenský doktor Jonathan E. Reid, který se do svého rodného Londýna vrátil trochu jiný než dříve. Se vzrůstající touhou po krvi a zbytky své lidskosti, bude Jonathan bude muset balancovat mezi novými upířími instinkty a odhodláním zuboženým londýňanům pomoci.

Jonathan se bude muset krmit, ale volba, koho z lidí v Londýně zakousne, bude pouze na něm. Každý člověk má v Londýně nějakou roli a jejich smrt herní svět ovlivní. Hráči budou muset si svoji obět vytipovat, sledovat, možná se s ní i seznámit, třeba ji i svést, změnit její denní návyky a vmanipulovat ji do vhodné situace, kdy budou spolu o samotě a bezpečí a večeře může začít.

Krev v Jonathanovi probouzí nové upíří schopnosti a funguje jako zdraví a nadpřirozená energie zároveň. Sílu krve budeme moci využívat v realtimových soubojích, které míchají útoky na blízko, střelbu a upíří schopnosti. Jejich užívání Jonathana vyčerpá a bude třeba je tedy používat opatrně, aby v soubojích nepodlehl svým nepřátelům.

Mezi nimi nalezneme nejen další upíry a nelidské tvory, ale také lovce upírů, kteří do Londýna přišli noční kousavce pochytat a přinesli si s sebou arzenál zbraní, nástrojů a pastí.

Vampyr poběží na Unreal Enginu 4 a měl by vyjít až v roce 2017, a to na PC, Xbox One a PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama