Half-Life už jde hrát i na chytrých hodinkách
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Half-Life už jde hrát i na chytrých hodinkách

Half-Life už jde hrát i na chytrých hodinkách

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 7. 2015 13:06 6
Reklama

V záplavě všemožných šíleností není už dnes tak snadné přijít s nějakým technologickým průlomem nebo benchmarkem, který by vyrazil hráčům dech. Tentokrát se ale povedlo najít něco, co rozhodně za pozornost stojí - Half-Life na hodinkách.

S pomocí aplikace SDLash lze hrát Half-Life na hodinkách s Androidem. A dost možná i další hry, které pohání engine Source. Výsledek samozřejmě není perfektní, ovládání je značně krkolomné, jak si asi dokážete představit, a program není ani příliš stabilní. To ale nic nezmění na skutečnosti, že to jde, a další meta tak byla pokořena.

O tento technologický špíček se na YouTube podělil modder Dave Bennett. Jak sám upozorňuje, není to nic momentálně dvakrát praktického, ale jde o důkaz, že tento koncept funguje a čistě technicky mu nic nebrání. K tomuto experimentu autor využil hodinky LG G Watch, které se mohou pochlubit displejem o velikosti “pouhých” 1,65 palce.

Half-Life na těchto chytrých hodinkách běží až ve 30 FPS. Často ale počet snímků za vteřinu padal jen ke dvěma, kdykoli se ve hře objeví nějaké pokročilejší efekty. Z hlediska spolehlivosti tedy má ještě Half-Life na hodinkách určité mezery. Stejná aplikace už dříve umožnila rozeběhnout podobným způsobem jinou klasiku od Valve, a sice Team Fortress Classic.

Gordon Freeman na každý pád obsadil další území, a tak můžeme jen suše konstatovat: Half-Life 3 Confirmed!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama