System Shock 3 se oficiálně představuje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka System Shock 3 se oficiálně představuje

System Shock 3 se oficiálně představuje

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 12. 2015 08:36 10
Reklama

Odpočítání na webu othersidetease.com skončilo a hráčům se oficiálně představil System Shock 3. Vystačit si ovšem prozatím musíme jen s naprostým minimem informací.

Bostonské studio OtherSide Entertainment opravdu pracuje na hře System Shock 3, jak se fanoušci dopátrali už minulý týden. Autoři, kteří už nějaký čas vyvíjí RPG Underworld Ascendant se ocitli na jedné lodi s firmou Night Dive Studios. Ta se už v polovině listopadu pochlubila, že získala práva na celou značku, a kromě remaku původní hry se od počátku spekulovalo i o možnosti, že se její zaměstnanci pustí do plnohodnotného pokračování.

Formálně jim v tom bránily jen omezené kapacity vlastního týmu, který není nejpočetnější, takže spojenectví s dalším partnerem se v tomto případě doslova nabízelo. Společnost OtherSide Entertainment loni založil herní veterán, vývojář a designér Paul Neurath, který stál i u zrodu legendárního týmu Looking Glass Studios. Podílel se na kultovních sériích jako Ultima Underworld, Descent, Thief a samozřejmě také hře System Shock 2, takže není pochyb o tom, že projekt skončil v dobrých rukou.

Z webu tedy víme s jistotou název hry, který přinejmenším prozatím nenese žádný podtitul, a k hráči znovu promluví i nepřátelská umělá inteligence nazvaná SHODAN, jejíž podoba stránce dominuje. Její odpor vůči organickým formám života není o nic menší než kdysi, což dokládá citátem: "Did you think I’d forgotten you, insect."

Více informací web na první pohled nenabízí. Když se ale přihlásíte k odběru novinek, dostanete se k dotazníku, který alespoň naznačuje další záměry studia, i když současně prozrazuje, že je celý projekt bezesporu na samém počátku. Vývojáři se totiž zajímají třeba o to, na jaké platformě nejraději hrajete nebo jak velký máte zájem o VR technologie, k čemuž chtějí podle svých slov při vývoji přihlédnout. Očividně ale autoři uvažují o verzích pro PC, Mac, PS4 a Xbox One. Na více informací si musíme počkat. Nezbývá, než držet vývojářům i sobě palce, aby to dobře dopadlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama