The Solus Project není jen další sci-fi sandbox
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Solus Project není jen další sci-fi sandbox

The Solus Project není jen další sci-fi sandbox

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 1. 2016 10:58 3
Reklama

Před pár dny jsme vám prostřednictvím novinky a půlhodinového vysílání představili nadějné nizozemské sci-fi dobrodružství Deliver Us The Moon od studia KeokeN Interactive, které 1. února zamíří na Kickstarter. Není to ale jediný vědeckofantastický titul, který o sobě dal tento týden vědět.

Dalším želízkem v ohni pro milovníky cizích světů a výprav ke hvězdám může být ambiciózní počin The Solus Project. Poprvé o něm psal Vojta loni v červnu, kdy se hra představila veřejnosti. Nyní o sobě dávají vývojáři znovu vědět prostřednictvím vývojářského deníčku. Hra, která na sebe strhla velkou pozornost na konferenci Microsoftu na E3 v Los Angeles, nás zavede na tajuplnou opuštěnou planetu. Půjde o survival adventuru, nicméně na rozdíl od nekonečného zástupu konkurenčních titulů se její autoři rozhodli jít na věc trochu jinak. Samotní vývojáři upozorňují, The Solus Project není sandbox s otevřeným světem, jak byste možná čekali, protože tomuto trendu podléhá většina týmů.

Namísto toho má jít o více lineární dobrodružství pro jednoho hráče s prvky survivalu v deseti komplexních úrovních, které může prozkoumávat. Autoři hru v tomto směru přirovnávají spíše k tradičním střílečkám. Našim úkolem bude přežít v nehostinném a neznámém světě, kde ztroskotala naše vesmírná loď. Hráč se stává jediným přeživším trosečníkem, protože zbytek posádky zahynul při nehodě. Zdánlivě opuštěná planeta však záhy svému novému obyvateli odhalí, že není zdaleka první inteligentní bytostí, která se kdy pohybovala po jejím povrchu.

Kde se tu ale vzaly ty obrovské budovy? A proč jsou jejich mimozemští stavitelé, tak nápadně podobní lidem, po smrti? Lidstvu bezprostředně hrozí vyhynutí. A vy se stáváte jeho poslední nadějí na přežití. Může se stát tento prapodivný opuštěný svět bez života novou bezpečnou kolonií pozemšťanů? Osud lidstva závisí podle autorů jen na vás.

Na vašich bedrech tak spočívá břímě ne nepodobné tomu z Deliver Us The Moon. A analogii lze nalézt i v tom, že budete čelit absolutní izolaci a musíte se vypořádat se svým osaměním. Nacházíte se světelné roky daleko od svých lidí a nepřiletí vás zachránit žádná další loď. Nikdo není na cestě za vámi. Jste na to úplně sami, varují vývojáři. I tady lze nalézt podobnost s dalšími chystanými hrami, které stavějí na podobném principu. Je to nejen sci-fi Adrift, ale třeba i blížící se Firewatch.

Na planetu Gliese-6143-C se budeme moci vypravit už brzy. The Solus Project vyjde v začátkem února v early access verzi na Steamu a rovněž v programu Xbox Game Preview. Titul, který pohání technologie Unreal Engine 4, vyvíjí české studio Grip Digital ve spolupráci s švédským týmem Teotl Studios (The Ball).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama