Sněžné DLC pro Cities vychází 18. února
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sněžné DLC pro Cities vychází 18. února

Sněžné DLC pro Cities vychází 18. února

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

4. 2. 2016 09:45 1
Reklama

Nedávno ohlášené druhé rozšíření Cities: Skylines se zaměří na správu měst zasypaných sněhem. Vývojáři z Colossal Order dnes oznámili, že DLC Snowfall vyjde 18. února s cenovkou 13 dolarů.

Snowfall přijde s novým typem mapy, na kterém bude sněžit a který nabídne nové herní prvky. DLC bude obsahovat tři sněžné mapy, ale zimní téma bude dostupné i v editoru, takže se do tvorby severních krajin může brzy pustit i komunita. Vývojáři věnovali pozornost tomu, aby nový druh map vypadal realisticky, a tak na zimních mapách samozřejmě nerostou palmy a nenajdete zde ani parky s květinovými záhony - sníh se generuje sám a původní i komunitní stavby by neměly mít problémy s transformací do zasněžené podoby.

Sníh však nebude pokrývat pouze budovy, ale i silnice, a to může způsobit problémy, pokud vaši silničáři sněhovou nadílku podcení. Auta budou jezdit po zasněžených spojích pomaleji a snáze tak dojde k zácpám. Proto bude třeba nasadit do ulic sněžné pluhy, které automaticky vyrazí do práce, jakmile začne sněžit. Shrabaný sníh pak převezou na dedikovanou skládku sněhu, kde to mokré bíle svinstvo časem roztaje. Městská správa silnic však najde uplatnění i na nesněžných mapách, kde speciální vozy se mohou starat o kvalitu vozovek, po kterých pak budou auta moci jezdit ještě rychleji. Bonus k maximální rychlosti na silnici bude jen dočasný, ale pravidelná údržba, či spíše dostatečné pokrytí města, zajistí jeho pravidelnou obnovu.

Abyste pomohli udržet město při sněhové kalamitě v relativním pořádku, můžete nařídit, aby senioři chodili ven zásadně v botách s protiskluzovou podrážkou nebo aby řidiči museli nasadit zimní gumy. O dalších nových vyhláškách nevíme, ale DLC pravděpodobně přijde i s jinými.

Víme však, že budeme také muset dbát na nový zdroj - teplo. To dostalo svojí kolonku na informačním panelu, která ukazuje aktuální teplotu ve vašem městě. Teplo v každé budově je v základu vyráběné elektřinou a při obzvláště studených dnech se tak zvyšuje požadavek na výkon vašich elektráren. Bude třeba postavit teplárny - buď ekologickou geotermální, nebo výkonnější, ale špinavou kotelnu, která spotřebovává naftu. Teplo se pak po městě rozvádí trubkami, které je možné stavět v kombinaci společně s těmi vodovodními. Budovy budou k vytápění využívat elektřinu, dokud se k nim nedostane teplo z tepláren.

Nakonec, kdo nemůže zůstat v teple domova (či kanceláře) a musí do ulic, může využít teplíčka uvnitř tramvají, které rozšiřují početné způsoby městské hromadné dopravy. Tramvaje jezdí po kolejích, které fungují jako upgrade silnic, ale je také možné je stavět samostatně mimo vozovku. Jako pěkný detail pak působí elektrické troleje, které visí nad kolejemi. Počet tramvají na lince je dán její délkou a také se odvíjí od výše rozpočtu, které tramvaje z vaší kasy dostanou. Do nových tramvají se vejde více cestujících než do autobusů (30 oproti 20), ale jejich provoz je také dražší, proto se spíše hodí na kratší rozvoz občanů v centru města.

Colossal Order vydali několik zbrusu nových obrázků z chystaného DLC, které ukazují různé pohledy na zasněžená města a nové herní prvky. Podívejte se na ně do galerie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama