Web varuje před vylepšováním lidí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Web varuje před vylepšováním lidí

Web varuje před vylepšováním lidí

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

16. 4. 2016 15:57 7
Reklama

Budoucnost nevypadá dobře, a to ani u nás. Evropa se zabývá krizí uprchlickou, to pravé nebezpečí se však skrývá jinde – hrozbu totiž překvapivě přináší technologický pokrok a zejména pak lidské augmentace. Z vylepšování lidí se stane byznys a než se lidstvo dočká vylepšování na bázi nanotechnologií, jako tomu bylo v případě Deus Ex 1 a 2, tak nejprve přijdou vylepšení mechanická.

Vliv korporací na fungování světa jsme mohli vidět ve velmi povedeném Deus Ex: Human Revolution. Nebyl to hezký pohled a svět se doslova otřásal v základech. Viděli jsme skřípání a konflikty dvou nesmiřitelných táborů. Lidé čistí, bez mechanických vylepšení, a ti, kterých se augmentace týkají, spolu zápasí na ulicích i v politice. Hlavní hrdina, Adam Jensen, přitom naneštěstí na výběr neměl a po teroristickém útoku na sídlo Sarif Industries ztratil bývalou manželku a navrch také pár končetin. Jeho dlouhá pouť jej následně zavedla až na samotný konec světa a cestou jsme mohli vidět, jak moc se dokáží lidé kvůli troše kovu nenávidět.

Důkazem toho je i nově spuštěná webová stránka AugAware. Ta má ryze xenofobní podtext a jejím jediným cílem je varovat lidstvo před přítomností vylepšených lidí mezi námi a na několika perfektně vytvořených plakátech vyzývá k čistotě rasy.

Budoucnost zkrátka není růžová a týká se nás to více, než bychom možná čekali. Web varuje před výskytem technologických nemocí budoucnosti a zároveň několika články informuje o současném dění ve světě. A Eidos Montreal z toho nevynechá ani nás, neboť Prahu a její nejbližší okolí právě zastihlo vyhlášení stanného práva.

Web je centrem širší sítě stránek, kterými Square Enix podporuje vydání své další hry a na kterých se celkem dá utratit obrovské množství času. Tvůrci si zkrátka dali záležet a bravurně tak budují příběhové pozadí další kapitoly příběhu jménem Deus Ex.

Zkrátka PR jak má být a nelze než nevzpomenout na perfektní videa kombinující CGI s živými herci, kterými Square Enix před pár lety lákal k vyzkoušení Human Revolution. Jedno takové video si můžete připomenout níže pod článkem.

Kolem a kolem, blíží se něco velkého a v Mankind Divided se o tom budeme přesvědčit moci už za pár měsíců, 23. srpna. Těšíte se?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama