Counter-Strike už funguje i na Androidu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Counter-Strike už funguje i na Androidu

Counter-Strike už funguje i na Androidu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

20. 4. 2016 15:39 7
Reklama

Klasická multiplayerová akce Counter-Strike existuje v mnoha verzích pro celou řadu platforem. Mobilům a tabletům se ale celkem přirozeně tahle esportová legenda vyhýbala. Až dosud. Hra, jejíž kořeny sahají až do roku 1999, se nyní probojovala i na Android.

Pochopitelně v neoficiální verzi, nutno dodat jedním dechem. Pokud už máte dost sprchování krokodýla a nakrmili jste žábu vším digitálním cukrovím, šikovný kazašský modder Alibek Omarov vám umožní zahrát si na dotykovém zařízení klasický Counter-Strike ve verzi 1.6. Tento experiment na hraně autorských práv umožnila větší otevřenost Androidu, takže nemáme podle magazínu Wired, který na novinku upozornil, čekat, že by se podobný projekt v dohledné době objevil na iOS zařízení bez jailbreaku.

Hra si “vystačí” s dotykovým ovládáním, Omarovův mod ale podporuje také externí ovladače. O plynulosti hry a jejím fungování si můžete sami udělat obrázek díky přiloženému videu. Bez ohledu na to, že už je hra skoro “plnoletá”, jde o poctivou ukázku lidské šikovnosti a současně nostalgickou vzpomínku pro ty z nás, kteří v CS 1.6 strávili desítky hodin, ale dnes už třeba aktuálním verzím neholdují.

Counter-Strike pro Android můžete najít na GitHubu a k jeho spuštění budete potřebovat legální kopii na Steamu a engine Xash3D. Není to první podobný projekt tohoto moddera. Byl už jedním z týmu autorů, kterým se podařilo na Androidu rozeběhnout Half-Life.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama