O studio Lionhead měla zájem řada firem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka O studio Lionhead měla zájem řada firem

O studio Lionhead měla zájem řada firem

Jiří Bigas

Jiří Bigas

12. 5. 2016 11:33 3
Reklama

Podle webu Kotaku mělo hned několik velkých společností zájem koupit nedávno uzavřený britský tým Lionhead Studios, který od roku 2006 patřil Microsoftu. Některý z vydavatelů měl údajně nabídnout za autory sérií Black & White či Fable částku ve výši stovek milionů dolarů.

Microsoft nicméně všechny nabídky odmítl a studio založené v roce 1996 o dvacet let později uzavřel. Stalo se tak 29. dubna. Kotaku se mělo tyto zvěsti doslechnout z více na sobě nezávislých zdrojů. Mezi potenciálními kupci se údajně objevila řada velkých jmen videoherního průmyslu. Žádný konkrétní zájemce ale znám není.

K uzavření obchodu nedošlo podle jednoho ze zdrojů proto, že Microsoft nechtěl společně se studiem prodat práva na značku Fable. To mělo 90 procent potenciálních zájemců spolehlivě odradit. Kdokoli by se tak studia ujal, musel by se buď vzdát IP Fable, anebo se na každém dalším dílu včetně Legends dohodnout s Microsoftem, respektive si od něj značku jednotlivě licencovat, což skutečně nepůsobí dvakrát výhodně.

Studio tak očividně nemělo díky šalamounskému rozhodnutí Microsoftu ponechat si pro sebe značku Fable velkou naději na záchranu. Podle Kotaku muselo být pro zaměstnance Lionhead Studios obzvlášť frustrující vědomí, že tým pravděpodobně mohl existovat dál, pokud by byl redmondský gigant ochotný se Fable vzdát.

Záměr uzavřít studio Lionhead Microsoft k všeobecnému překvapení oznámil 7. března. Padla mu za oběť i poslední vyvíjená hra Fable Legends.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama