Firaxis představují dva národy Civilizace VI
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Firaxis představují dva národy Civilizace VI

Firaxis představují dva národy Civilizace VI

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

8. 7. 2016 15:21 7
Reklama

Po odhalení změn v přestavbách okolí měst šesté Civilizace se Firaxis Games vytasili s ukázkami dalšími, tentokrát zaměřenými na národy. Prvními představenými jsou Egypťané a Japonci. První jmenované povede do boje Kleopatra, Japoncům se pak postaví do čela samurajský velitel Hódžó Tokimune.

První z představených videí ukazuje animovanou verzi Kleopatry a láká na speciality Egypťanů, mezi které patří schopnost stavět divy světa rychleji v povodí řek a větší profit z obchodních cest. Pokud navíc obchodní cesty vedou skrze území Egypta, tak daný tvůrce této trasy (což může být docela jiný národ) dostává bonus v podobě zisku extra potravin. Mezi další specifika Egypta patří střelecké jednotky tažené koňmi a Sfinga, jež podporuje víru svého národa a poskytuje bonus okolo stojícím divům.

V pořadí druhým představeným národem jsou Japonci, které vede vůdce z historie známý především díky obraně své domoviny před mongolskou invazí. Bonusy tohoto národa spočívají ve výhodách políček přiléhajících přímo k městům. Každé takové pole v okolí měst je totiž něčím specifické a přináší odlišné bonusy. Ty si hráči mohou vyzvednout tak, že na daném hexagonu vybudují další čtvrť svého města. Ta jsou přitom vybudována s maximální efektivitou využití prostoru a nahuštěná centra tak jen následně těží z obklopených čtvrtí.

Co se výhod v bitvách týče, tak japonské pozemní jednotky se ocitají ve výhodě, pokud útočí v těsné blízkosti vody a naopak to samé platí i u jednotek námořních – ty jsou účinnější na pobřeží. Speciální jednotkou Japonců jsou pochopitelně samurajové, jejichž specialitou je to, že v případě zásahu a zranění nedostávají penalizaci k síle útoku a jsou tak smrtící až do samotného konce.

Pro další ukázky z šesté Civilizace můžete sledovat oficiální YouTube kanál hry. Plná verze dorazí na PC, Mac a Linux 21. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama