Zklamaný donátor si došlápl na Star Citizen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zklamaný donátor si došlápl na Star Citizen

Zklamaný donátor si došlápl na Star Citizen

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 7. 2016 13:15 18
Reklama

Star Citizen, gigantický projekt vesmírného simulátoru od slavného Chrise Robertse, je ve vývoji už nějaký ten pátek. Přesně řečeno, masivně úspěšná kickstarterová kampaň byla ukončena 19. listopadu 2012. I když se Cloud Imperium Games čas od času pochlubí nově přidanými elementy a světlo světa už spatřilo i několik hratelných modulů, některým přispěvatelům už začíná docházet trpělivost.

Nejinak je tomu i v případě hráče s přezdívkou Streetroller, který svou nespokojenost vyjádřil dokonce popohnáním společnosti před kalifornského státního návladního. Zklamanému donátorovi se nakonec podařilo na společnosti vysoudit zpět svůj příspěvek ve výši 2500 dolarů. Streetroller celou záležitost považuje za jeden velký podvod a proces navrácení příspěvku se už táhl nějakou dobu. Zapojeno do něj byla i řada amerických úřadů. K rozhodnutí žádat zpět své poskytnuté peníze dospěl ve chvíli, kdy vývojářská firma změnila smluvní podmínky a tím podobný proces výrazně znesnadnila.

Cloud Imperium Games totiž původně ve smluvních podmínkách udávali, že donátor je oprávněn žádat peníze zpět v případě, že Star Citizen a/nebo případné odměny, závislé na výši příspěvku, nebudou dodány do osmnácti měsíců. V současné době je ale znění diametrálně odlišné. Abyste totiž mohli své peníze získat zpět, musí být práce na Star Citizenu prokazatelně ukončeny a/nebo společnost Cloud Imperium Games nedodá smluvené závazky. Star Citizen dosud vybral těžko uvěřitelných 117 milionů dolarů a podle Streetrollera hra už nereprezentuje produkt, na který původně přispěl.

Vývojářská společnost kontruje tím, že vybrané množství peněz umožnilo celému projektu raketový růst a expanzi. Na hře nyní pracuje více než 320 lidí ve studiích v Los Angeles, Austinu, Manchesteru a Frankfurtu. Nakonec ale vrácení peněz nespokojenému bývalému fanouškovi proběhlo, byť se celá situace neobešla bez informování úřadů. Situace kolem Star Citizen je ale dost nejasná a Streetroller není určitě jediným, kdo bude do budoucna chtít své peníze zpět. Snad se ambiciózní projekt Robertsovi nerozsype pod rukama.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama