VR v Resident Evil 7 se prodraží
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka VR v Resident Evil 7 se prodraží

VR v Resident Evil 7 se prodraží

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

1. 8. 2016 09:37
Reklama

Krátkou chvíli po oznámení Resident Evil 7 se vedly spory, zda bude podpora VR platit pro celou hru, nebo jen některé její části. Po vydání hratelné ukázky však rychle vyšlo najevo, že VR bude dominovat celému průchodu, což by mělo přinést v rámci série jistě unikátní zážitek, leč na druhou stranu to bude Capcom stát nemalé peníze.

Informaci potvrdili zástupci firmy v komunikaci s investory a uvedli, že zvýšení rozpočtu proběhlo zejména kvůli grafice. "Požadavky na grafiku jsou vyšší než kdykoliv předtím," řekli lidé z Capcomu doslova a možná tím naťukli možný problém dalších titulů, které budou chtít využít populární VR zařízení.

Resident Evil 7 totiž společně s obecně zvýšenými požadavky na kvalitu grafiky musí zapojovat celou řadu moderních technologií, ať už se to týká 3D scanu objektů, nebo pokročilých systémů pro světlo a stíny v daných scénách. V případě Capcomu je možné těžit z nabytého know-how a již zpracovaných postupů, pro nová, či menší studia - lačnící po využití VR - by to však mohlo znamenat čáru přes rozpočet.

Na každý pád je Resident Evil 7 naplánován na 24. ledna příštího roku s tím, že číslo dosavadního rozpočtu nebylo oznámeno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama