Použil tvůrce GTA 5 Redux práci jiných lidí?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Použil tvůrce GTA 5 Redux práci jiných lidí?

Použil tvůrce GTA 5 Redux práci jiných lidí?

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

20. 9. 2016 11:54 5
Reklama

Pokud pravidelně čtete naše novinkové zpravodajství, určitě vám neunikly informace o modifikaci Redux pro Grand Theft Auto V. Kompletní grafické vylepšení hry působí skvěle a autor módu Josh Romito si užívá pochval a slov uznání. Bohužel ale pouze od hráčů, ostatní tvůrci modifikací mu totiž nemohou přijít na jméno a tvrdí, že jeho mód doslova vykrádá práci jiných lidí.

S obviněním přišel CP - rovněž tvůrce modifikací a autor oblíbeného módu VisualV, jehož základ prý Romito použil pro svůj Redux. CP své tvrzení podložil celou řadou screenshotů zdrojových kódů jeho VisualV a zmiňovaného GTA 5 Redux, kde je jasně patrné, že jsou některé části kódu naprosto identické. I přesto, že se Romito na mnoha místech snažil o totéž, co ve finále přinesl VisualV, je takřka nemožné, aby všechny veličiny byly stejné…

Na všechny části kódu se můžete podívat v galerii níže a sami si udělat obrázek, nakolik se Romito jen vezl na práci jiných lidí a nakolik šlo o pouhou inspiraci. Neupíráme samozřejmě Romitovi obrovský kus práce, ale podobné věci se v komunitě tvůrců modifikací dějí až příliš často a sám Romito nemá v tomto ohledu zrovna čisté svědomí.

Použil tvůrce GTA 5 Redux práci jiných lidí?
i Zdroj: Hrej.cz

Jak poukázal CP ve svém postu na GTAForums, Romito měl stejné problémy s modifikacemi Miracle of V a Pinnacle of V, které byly nakonec odstraněny proto, že obsahovaly nepřiznané modifikace jiných tvůrců, kteří k tomu samozřejmě nedali souhlas.

Romito se k nařčení zatím nevyjádřil, podle ohlasů některých fanoušků to ale ani není třeba. Zatímco mnozí stojí za CP a podporují ho, jiní vidí situaci jako příliš velkou hysterii pro nic za nic. Jde prý "pouze" o kód, respektive hodnoty daných veličin a bez ohledu na to, kdo „výsledek spočítá, jedna plus jedna jsou vždycky dvě“. Tyto a podobné ohlasy můžete číst na diskuzním fóru o modifikacích pro GTA V. Celá kauza bude určitě ještě pokračovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama