Nidhogg 2 zamíří v příštím roce na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nidhogg 2 zamíří v příštím roce na PC

Nidhogg 2 zamíří v příštím roce na PC

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

2. 10. 2016 11:10 2
Reklama

Poněkud nečekaně se na Steamu i na jiných místech webu objevilo oznámení nezávislého vývojáře Messhof (Mark Essen), tvůrce akční plošinovky Nidhogg. Ta se v příštím roce dočká na PC a na Macu pokračování, jež nám Messhof oznamuje skrze pár nových obrázků a několika vteřin videa.

Hráče prvního dílu jistě není třeba nijak poučovat o náplni a takové nám nezbývá než poslat na stránku Steamu nebo přímo na web hry, ti ostatní však jistě přivítají alespoň letmé představení herní náplně. První i druhý díl představuje minimalisticky pojatou plošinovku, ve které jde o to udolat protivníka jako první, a to za pomocí máchání šavle a jiných primitivních zbraní. Zpracování hry a především její svižnost i nabízený adrenalin připomínaly prastaré gify z kamenných dob internetu, ve kterých symbolicky načrtnuté postavy likvidovaly jednoho protivníka za druhým. Kouzlo přitom i v případě hry spočívalo právě v oné jednoduchosti a v adrenalinu.

A pokračování bude v takto nastolených pořádcích jen pokračovat – opět se lze těšit na svižnou jízdu, ve které se můžete pořezat o pixely. Pixel-artové vzezření hry tedy zůstává na svém místě, ovšem podstatně detailnější grafika ve hře přeci jen přítomná bude a svědčí o tom jak přiložená galerie, tak i nový trailer.

Vylepšená grafika ruku v ruce s novým soundtrackem doprovodí více jak desítku úrovní a multiplayer, ve kterém půjde řádit jak lokálně, tak i po internetu. K tomu zároveň Mark Essen v rozhovoru pro RPS dodává, že na síťovém kódu hry v týmu značně zapracovali. Ať už se ale do hry vrhnete sami či nikoli, tak se dočkáte řady výzev, jež mohou mít podobu například i speciálních úrovní a samostatných turnajů plných nepřátel buďto živých, anebo těch umělou inteligencí řízených.

Takže pokud je podobný retro přístup i vaším šálkem kávy, tak si tuto akci určitě poznačte, v budoucnu se k ní ještě budeme vracet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama