Resident Evil 7 bude i na další VR zařízení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Resident Evil 7 bude i na další VR zařízení

Resident Evil 7 bude i na další VR zařízení

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 10. 2016 08:34
Reklama

Survival horor Resident Evil 7, který vychází 24. ledna na PC, PS4 a Xbox One, jsme až dosud považovali v jeho VR verzi exkluzivní pro platformu PlayStation. Vývojáři také od letošní E3, kde byla hra v červnu slavnostně odhalena, o jiné verzi ani nemluvili. Nakonec však zřejmě dojde i na konkurenční technologie.

Nestane se tak ale dříve než za 12 měsíců od vydání hry pro PlayStation VR. Tvrdí to alespoň reklama na Resident Evil 7, která se objevila na Facebooku. Ta majitelům konzole od Sony slibuje roční VR exkluzivitu. Jak se tedy zdá, časem zřejmě dojde minimálně v případě PC verze také na Oculus Rift nebo HTC Vive. Ze stejného zdroje pochází i informace, že Batman: Arkham VR od Rocksteady Studios, který vychází spolu s PlayStation VR už 13. října, bude pouze na PS4 do 31. března.

Stojí za připomenutí, že Resident Evil 7 lze projít s PS VR od začátku až do konce a v tuto chvíli jde o jednu z mála takto velkých AAA her, která virtuální realitu integruje plnohodnotným způsobem. I když to není VR only titul, má se za to, že půjde o důležitou prověrku, jak hráči hororových her budou na virtualitu reagovat.

Podpora VR bude důležitá i pro velké hry AAA jako Ace Combat 7 či Gran Turismo Sport. Další tituly jako například Star Trek: Bridge Crew od Ubisoftu se pak bez VR vůbec neobejdou. Drtivou většinu z první vlny kompatibilních počinů ale tvoří menší hry jako právě už zmíněný Batman nebo Star Wars Battlefront Rogue One: X-wing VR Mission, případně hry které obsahují nějaký vedlejší VR obsah - Dead or Alive Xtreme 3, Rise of the Tomb Raider: Blood Ties.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama