Gambling v CS:GO byl v USA zakázán
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gambling v CS:GO byl v USA zakázán

Gambling v CS:GO byl v USA zakázán

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

6. 10. 2016 14:31 3
Reklama

Aféra kolem nelegálního sázení prostřednictvím skinů zbraní ze hry Counter-Strike: Global Offensive na esport měla svoji dohru u Státní komise pro hazardní hry ve Washingtonu. Verdikt zní – zákaz ve všech státech země!

Komise kontaktovala Valve už v únoru letošního roku s žádostí o dodání všech potřebných informací o tomto problému. Následným vyšetřováním došla k závěru, že je nutné zastavit používání skinů pro hazardní účely (sázení na esport) a nařídila společnosti Valve, aby zastavila všemi dostupnými prostředky možnost předávat skiny a zneužívat platformu Steam třetími stranami.

Lhůta na odpověď ze strany Valve běží do 14. října, pokud nedojde k adekvátní reakci či vysvětlení, že vše probíhá podle zákonů, hrozí pak vývojářům soud a kriminální stíhání. Na druhou stranu je ale nutné uznat, že už v červenci zareagovali lidé z Valve tím, že vydali update informací k tomu, jak je možné nakládat se skiny a následně vyžadovali po více než 40 portálech, aby jakoukoliv činnost s předměty ze hry ukončili.

Bohužel to však může pro Valve stále znamenat problém, pokud některé z portálů nebudou reagovat nebo se budou snažit najít způsoby, jak skiny pro své účely i nadále používat. Pak se pravděpodobně celá kauza zasekne na několika běžících soudních sporech, vedených Valve, proti nimž bude stát žaloba ze strany Spojených států.

Na každý pád tím ale jedna z přitažlivých částí hry Counter-Strike utrpěla povážlivou ránu a je pravděpodobné, že hazard se skiny bude nakonec vymýcen kompletně. Na druhou stranu je ale nutné přiznat, že se jej často zúčastňovali nezletilí a sázky nepodléhaly platným zákonům, čímž docházelo i k únikům na daních a dalším škodám.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama