Pátek 13. se odkládá, přijde však s kampaní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pátek 13. se odkládá, přijde však s kampaní

Pátek 13. se odkládá, přijde však s kampaní

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

14. 10. 2016 08:50
Reklama

Pokud jste již brousili mačety a těšili jste se, kterak budete skutečně násilnými způsoby popravovat virtuální podoby svých kamarádů ve Friday the 13th: The Game, tak pro vás máme nemilou zprávu. Tedy pouze částečně – hra nakonec vyjde až příští rok, má to však své opodstatnění.

Jestliže vám tak při oznámení hry chyběl příslib přidání kampaně pro jednoho hráče, tak pro vás mají tvůrci z týmu Gun Media skutečně příjemné oznámení. To přichází formou rozsáhlého příspěvku na Kickstarteru hry a potenciál takové zprávy je přinejmenším výbušný. Do hry se totiž nakonec přeci jen dostane příběhová kampaň, což byl dle autorů největší požadavek ze strany komunity. A jsou to právě fanoušci, komu vývojáři ve finále naslouchali. Výsledkem je tedy úspěšná snaha finančního zabezpečení dodatečného vývoje, který je minimálně v případě singleplayeru dost drahou záležitostí. Na to konto nelze než nevzpomenout například na CliffyhoB, který si nad finanční náročností singleplayeru (jmenovitě v žánru FPS) začátkem letošního roku posteskl.

Ke kampani se nadále přidají umělou inteligencí ovládaní boti a zážitek ze hry by se tak měl nadále prohloubit, nutným negativem je však onen posun data vydání. Friday the 13th: The Game měl původně vyjít ještě letos, nakonec však autoři cílí na jaro příštího roku, ve světle nových informací jim však lze jen těžko cokoli zazlívat.

Každý předem platící zákazník navíc obdrží hned čtyři další klíče pro své kamarády.

Jako další kompenzaci odkladu slibují tvůrci přinést Tommyho Jarvise jako novou hratelnou postavu a vedle toho vývojáři ještě tento podzim zpřístupní svým podporovatelům uzavřenou betaverzi. Každý předem platící zákazník navíc obdrží hned čtyři další klíče pro své kamarády a do jatek se tak půjde pustit i v obležení svých bližních. V takto poskládané partě navíc půjde zamířit i na jednu dodatečně oznámenou mapu – Packanack Lodge. Ta je inspirovaná druhým dílem filmu a přenese tak hráče na další více či méně známé lokace.

Jako poslední pak příspěvek zmiňuje cenu hry – ta v případě digitální verze hry naroste z plánovaných 30 dolarů na 40 a u nás lze očekávat, že to nebude v dolarech, ale v eurech, tedy něco málo přes tisíc korun. Potěšující zprávou však je, že všichni ti, kteří si příspěvkem předplatili kopii hry za sníženou cenu, singleplayer obdrží bez jakýchkoli dodatečných nákladů.

Celkově se tedy jedná o zajímavou zprávu a je na vás, zda pozitiva převážila negativa v podobě odkladu a dražší finální verze hry. Pravdou ale jistě je, že se tvůrci skutečně činili a na hru se tak nyní určitě může těšit větší množství hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama