Skywind a Skyblivion ukazují pokrok vývoje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Skywind a Skyblivion ukazují pokrok vývoje

Skywind a Skyblivion ukazují pokrok vývoje

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 10. 2016 16:19 9
Reklama

Pátý díl série The Elder Scrolls s podtitulem Skyrim se letos po pěti letech dočká remasterované edice pro PC a novou generaci konzolí. Mnozí fanoušci letité ságy tvrdí, že remaster by si daleko spíše zasloužily starší pokračování, ať už Oblivion z roku 2006 nebo ještě starší Morrowind, který se na obrazovkách objevil již před 14 lety. Zatímco Bethesda momentálně opětovní vydání těchto dvou dílů nechystá, celou situaci vzala do rukou komunita modderů.

Modifikace Skyblivion, tedy pokus o předělání Oblivionu do engine Skyrimu, je v přípravě už přes dva roky. Pokrok celého projektu jsme mohli sledovat již v několika trailerech a nejinak je tomu i nyní. Spolu s novým videem vydala komunita autorů, kteří si říkají TESRenewal, i seznam novinek, které do modifikace v poslední době přibyly. Kromě štítů, zbraní a sad brnění už do hry přibyla i zvlášť vytvořená flóra, modely NPC postav a Imperial City se dočkalo zbrusu nových textur. Modifikace má být údajně dostupná i pro remasterovanou verzi, zatím ale není jasné, zda se podívá na konzole. Autoři slibují, že příští updaty už budou vycházet v kratších intervalech a dokončení celého projektu se kvapem blíží. Přesné datum vydání ale zatím neuvádějí.

Skyblivion sice vypadá docela dobře, pokud však chcete znát můj názor, na Skywind se nechytá. Modifikace, která má do Skyrimu převést třetí díl slavné ságy, vypadá v novém traileru naprosto skvěle a velice dobře zachycuje atmosféru původní hry. I v tomto novém traileru se autoři chlubí novými prvky, ať už jsou to 3D assety, krajina či nové zbroje. Člověk má zkrátka velikou chuť vystoupit v malé vesničce jménem Seyda Neen z lodi a vydat se na velké nostalgické dobrodružství. Pokud vás oba projekty zajímají, můžete je sledovat na oficiálních stránkách komunity TESRenewal. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama