Remaster Vice City dle představ fanoušků
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remaster Vice City dle představ fanoušků

Remaster Vice City dle představ fanoušků

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 11. 2016 10:03 3
Reklama

Je to vlastně docela zvláštní náhoda. V sobotu jsem využil současných slev na PlayStation Store a v návalu nostalgie pořídil GTA Vice City, klenot, který vyšel už před 14 lety. Zub času je zlý a nevybíravý a sám jsem se musel zhrozit, jak moc jsou prosluněná 80. léta zašlá prachem. Právě v takových případech často přijdou vhod remastery, které zahladí hrany a vhodnými filtry, které fungují jako nános makeupu na tváři stárnoucí krásky, se alespoň pokusí znovu zalahodit oku hráče.

Ne abyste se ale začali příliš těšit. Vice City se svého remasteru nedočká, nebo alespoň nic takového nezaznělo z oficiálních kanálů Rockstar Games. Namísto toho vzali celou věc do rukou fanoušci a na YouTube kanálu Majami Hiroz: Wolcome to the 80´se můžete podívat, jak by si remaster legendární hry představovali oni.

Nutno říci, že video obsahuje stále stejné modely postav, autoří však přidali celou řadu nových efektů a celá hra skutečně vypadá daleko lépe, než moje nedávná zkušenost z PlayStation 2 verzí na PS4. Na první pohled také poznáte značnou míru inspirace u dalších titulů z produkce Rockstar Games. Zrnění a vady obrazu z Manhuntu střídají průstřihy s částmi dialogů, které si nejspíš pamatujete ze třetího Maxe Payna. Video postihuje intro hry a svou barevnou paletou si dává především záležet na tom, aby se divák ocitl ve sluncem zalité a palmami ověnčené metropoli. Posuďte jej sami, pro úplnost pak přidáváme ještě záznam totožných scén z původní verze hry.

GTA: Vice City navázalo na úspěch regulérního třetího dílu série, a přestože vyšlo s pouhým ročním odstupem a mnozí jej vnímali spíše jako samostatný datadisk, přineslo celou řadu novinek a změn. Za všechny můžeme uvést například možnost pořizování nemovitostí, nové dopravní prostředky, zejména motocykly nebo širokou paletu zbraní, zejména těch nablízko.  Příběh se inspiroval u klasických mafiánských filmů, hlavnímu hrdinovi propůjčil svůj hlas Ray Liotta, kterého můžete znát například z hlavní role ve filmu Mafiáni. Svůj podíl na úspěchu má také sestava bizarních postav, které během hraní potkáte, a humor, který ze hry teče po litrech. Skvělou atmosféru 80. let navíc podtrhuje geniální soundtrack, poskládaný z těch největších hitů té doby. Do Vice City jsme se následně vrátili ještě jednou v rámci prequelu Vice City Stories, který kromě PlayStation 2 vyšel i na handheld Sony PSP a mohli jste v něm potkat například i Phila Collinse.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama