Update: Metro nakonec příští rok nebude
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Update: Metro nakonec příští rok nebude

Update: Metro nakonec příští rok nebude

Pavel Makal

Pavel Makal

10. 11. 2016 08:49 6
Reklama

Knižní sérii Metro od spisovatele Dimitrije Glukhovského není v našich končinách třeba představovat. Poutavý popis světa, ve kterém nukleární válka zahnala obyvatele Moskvy do rozlehlé sítě tunelů metra, si oblíbili jak čtenáři sci-fi, tak i hráči. Dvojice knih se stala předlohou pro stejný počet velice povedených herních titulů. Nyní na západní trh přichází završení knižní trilogie a při té příležitosti došlo i k dalšímu radostnému odhalení.

AKTUALIZACE

Radost nakonec netrvala ani den. Jak jsme uváděli již v původní zprávě, ačkoli se zpráva o nové hře objevila na oficiální stránce knižní trilogie Metro, vývojáři z 4A Games ani vydavatelství Deep Silver chystaný titul nepotvrdili. Právě naopak včera v odpoledních hodinách se objevilo vyjádření společnosti na Facebooku. V prohlášení stojí, že ačkoli vydavatelství se značkou Metro do budoucna počítá, na příští rok nový titul neplánuje. Strohé, ale věcné. Napříště tedy můžeme své naděje napínat jedině k oficiálním oznámením.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Na webu, který propaguje knižní titul Metro: 2035, se můžete na přehledné časové ose seznámit se všemi díly knih i her tohoto univerza. Zatímco poslední kniha vyšla již v roce 2015, časová osa zde nekončí. Na příští rok je totiž podle údajů na stránce plánován zbrusu nový díl herní série. A to už je důvod k radosti. Stránka bohužel zatím neuvádí konkrétní název, hovoří jen o „The Next Metro Video Game“.

Podstatné je, že kromě názvu se na webu objevuje i krátký popis toho, co nás ve hře čeká. Její děj má navazovat na konec knižní trilogie a lidstvo podle všeho čeká éra velkých objevů. Máme se tedy připravit na razantní změnu hratelnosti a stylu? Vystoupí lidstvo z tunelů a začne opětovně kolonizovat zničenou zemi? Jediné, co nám zatím může mírně kalit radost je fakt, že vývojáři z 4A Games ani vydavatel Deep Silver dosud žádné oficiální odhalení neučinili.

Na druhou stranu se o pokračování herního Metra hovoří již delší dobu. Vývojářské studio se po přestěhování na Maltu pustilo do práce na dvou projektech. Tím prvním, který už známe, je VR titul pro Oculus Touch s názvem Arktika.1, postapokalyptická střílečka v nové době ledové, která se sérií Metro sdílí jistou podobnost. Od vydání zatím poslední hry Metro: Last Light již uplynuly tři roky a skvěle hodnocený titul by si zasloužil nové pokračování. Snad se jej v příštím roce skutečně dočkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama