XCOM 2 na PC už také podporuje gamepady
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka XCOM 2 na PC už také podporuje gamepady

XCOM 2 na PC už také podporuje gamepady

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 11. 2016 11:27 3
Reklama

Navzdory tomu, že na ovládání prvního XCOMu na PC s pomocí gamepadu pěli ódy i ti nejzatvrzelejší odpůrci konzolí (jako třeba Tomáš), druhý díl tradiční ovladače nepodporoval, a každý se tak musel vrátil k osvědčenému kombu klávesnice+myš. Vývojáři tuto chybu ale konečně napravili.

Zdá se to být jako nepředstavitelná hereze - chtít hrát PC verzi XCOMu na gamepadu. Jenže se tak první díl ovládal vážně skvěle a absence této možnosti byla zbytečným nedostatkem, pihou na kráse jinak vynikající hry. Nyní už je sci-fi tahovka od Firaxis kompatibilní s ovladači z Xboxu 360 i Xboxu One. Autoři jen upozorňují, že bude možná třeba si trochu pohrát s nastavením.

Podle příspěvku na oficiální stránce si fanoušci podporu ovladačů hodně přáli a studio jim muselo vyjít vstříc. Vývojáři podle svých slov tvrdě pracovali na tom, aby upravili interface pro potřeby gamepadů. Má tak nabídnout nabídnout patřičnou úroveň pohodlí. Na obrázcích se můžete podívat, jak vypadá konfigurace ovládání ve strategicko-manažerské i taktické části na bojišti.

Kromě podpory gamepadů nejnovější patch přináší také množství menších oprav. Nainstaluje se automaticky při spuštění hry ze Steamu. Autoři přitom slíbili, že budou o XCOM 2 nadále pečovat. Je ostatně velmi pravděpodobné, že příchod ovladačů na PC umožnilo mimo jiné nedávné vydání konzolové verze, kde už se museli autoři chtě nechtě s tímto problémem popasovat.

Když už je řeč o XCOMu, zajímat by vás mohla i nová funkce, kterou si můžete aktivovat. Několik drobných zásahů vám zprostředkuje debug free kameru. Díky ní je možné například prozkoumat vaši mobilní pevnost Avenger z first person perspektivy, jak se můžete přesvědčit na videu níže. Více informací o této novince najdete v dalším příspěvku na oficiálních stránkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama