Chris Roberts o změně enginu Star Citizen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chris Roberts o změně enginu Star Citizen

Chris Roberts o změně enginu Star Citizen

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 12. 2016 16:33 9
Reklama

Na Štědrý den vám Jirka přinesl zprávu o tom, že ambiciózní projekt Chrise Robertse jménem Star Citizen, který je ve vývoji již od roku 2012, kdy byl úspěšně zafinancován skrz rekordně výdělečnou kampaň na Kickstarteru, nyní mění herní engine. Jakkoli bylo toto rozhodnutí nečekané, fanoušci se prý nemají čeho bát. K situaci se teď vyjádřil i sám Roberts.

Hra měla původně využívat CryEngine od německé společnosti Crytek, ten byl ale nyní vyměněn za engine Lumberyard od Amazonu. Podle Robertsových slov byla ale změna naprosto bezbolestná. Vývojářská společnost Cloud Imperium, která na Star Citizenu pracuje, ostatně již koncem loňského roku přestala od Cryteku odebírat nové buildy enginu. Kromě toho hra sama běží na vysoce modifikované verzi enginu, kterou vývojáři nazývají StarEngine. Jedinou změnou tedy je, že jeho jádro nyní tkví v Lumberyardu a ne v CryEnginu.

Roberts dále uvádí, že nemuseli zahodit žádnou již dokončenou práci a přechod proběhl naprosto hladce. Fanoušci se i nadále mohou těšit na všechny prvky, které činí Star Citizen unikátní záležitostí. Tedy pokud hra v kompletní podobě někdy vyjde. Podle Robertse dává spolupráce s Amazonem smysl zejména z toho důvodu, že tato společnost investuje do oblastí, které jeho vývojářskou společnost nejvíce zajímají. Amazon i Cloud Imperium jsou dle jeho slov oddáni tvorbě masivních online her, které využívají sílu cloudových výpočtů a přinést tak takový online zážitek, který by na starší architektuře jednotlivých serverů nebyl možný.

Roberts dodává, že Crytek nemá dostatek zdrojů na to, aby mohl soupeřit s mírou investice, jakou nabízí Amazon. Navíc se firma nikdy nezaměřovala na online prvky v takové míře, jako Cloud Imperium nebo právě Amazon. Z toho důvodu je druhá jmenovaná firma tím nejlepším partnerem pro vývoj Star Citizenu. Můžeme jen spekulovat o tom, zda se na rozhodnutí o změně enginu projevily i vleklé potíže, v nichž se Crytek dlouhodobě nachází. Tak či tak, Star Citizen by mohl být opravdovou revolucí, pokud se tedy Robertsovi podaří naplnit všechny dané sliby. Na projekt již přeci jen padla nemalá finanční částka a fanoušci a zejména přispěvatelé už jsou značně netrpěliví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama