Po CS:GO vyčistí Valve od gamblingu i TF2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Po CS:GO vyčistí Valve od gamblingu i TF2

Po CS:GO vyčistí Valve od gamblingu i TF2

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 1. 2017 13:33 2
Reklama

Možná jste zaregistrovali aféru kolem gamblingu v CS:GO, která se naplno rozjela loni v létě a vyvrcholila zakázáním tohoto typu hazardu ve všech státech USA. Valve následně podniklo sankční kroky vůči stránkám, které se touto činností zabývají a využívají svůj účet na Steamu pro komerční účely. Nyní přišel na řadu i další titul ze stáje společnosti Valve, tedy Team Fortress 2.

Na oficiálních stránkách hry se objevilo tiskové prohlášení, které zatím pouze oznamuje chystané kroky: „V červenci loňského roku jsme vyjádřili svůj názor na gamblingové weby a specificky uvedli, že Valve s těmito stránkami nemá žádný obchodní vztah. V té době jsme také začali blokovat řadu CS:GO účtů. Aktuálně jsme zaregistrovali, že se některé gamblingové weby začaly orientovat na předměty z Team Fortress 2. Dnešním dnem jsme zahájili proces jejich blokování. Doporučujeme našim uživatelům, aby s těmito weby neobchodovali.“

 V prohlášení z loňského července, které se týkalo úpravy pravidel pro obchodování s herními prostředky, Valve zmiňuje, že tato funkce byla na Steam implementována v roce 2011 proto, aby se hráči snáz dostali k předmětům, o které mají zájem. S ohledem na to, že některé stránky začaly tuto funkci zneužívat, byla společnost nucena podniknout protiopatření.

Celou loňskou aféru kolem Counter-Strike: Global Offensive spustila situace kolem YouTuberů s přezdívkami Syndicate a TmarTn, kteří figurovali ve vedení společnosti CS:GO Lotto. Jejich činnost byla odhalena poté, co ve svých videích nápadně často vyhráli velké množství peněz. Zapojení obou výtečníků do společnosti CS:GO Lotto však vyšlo brzy najevo a i přes opakovaná lživá tvrzení byli usvědčeni z nekalých záměrů. Společnost Valve svůj postoj ke gamblingu ve hrách dala důrazně najevo a je zřejmé, že jej na své platformě bude tvrdě potírat. Jak velká bude její úspěšnost, to ukáže až čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama