Slovenské akční RPG vyjde na konci března
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Slovenské akční RPG vyjde na konci března

Slovenské akční RPG vyjde na konci března

David Plecháček

David Plecháček

15. 2. 2017 12:37 2
Reklama

Herní vývojáři se čím dál častěji obrací k severské mytologii. Nový trend můžeme pozorovat u chystaného God of War, série The Banner Saga nebo menší nezávislé hře Jotun. A našli bychom toho víc. Pokud jsou vám pojmy jako Asgard, Valhalla nebo Valkýry blízké, udělá vám radost hra Vikings – Wolves of Midgard od slovenského studia Games Farm.

Pro nás za humny, u našich slovenských čtenářů doslova pod nosem, vzniká akční izometrické RPG ve stylu Diabla, které z této mytologie vychází. O hře jsme psali už před měsícem, ale šéf vývoje hry Peter Nagy několi týdnů před vydáním pro PlayStation Blog přidal několik zajímavých postřehů, aby hru ještě více představil.

Vikings začíná v době, kdy svět končí. Nastal Ragnarök, poslední bitva mocností dobra a zla, a ohniví a ledoví obři se připravují na pochod do Asgardu. V cestě jim stojí klan Vikingů Ulfung (Vlčí klan). Vy jakožto hráč se jednou vrátíte z lovu, ale najdete svou vesnici v ruinách po útoků Jotunů. Několik osadníků přežilo a právě tito přeživší budou stavebním kamenem pro nový život. Na vás pak bude vzepřít se osudu a vymýtit zlo, které do vaší země přišlo.

Tolik k příběhu. Nagy ale hovořil i o samotných herních mechanismech. Jako v každé hře takového žánru, i ve Vikings – Wolves of Midgard si můžete kompletně upravovat postavu. Je na vás, zda využijete kombinaci meč a štít, obouruční kladivo, klasickou sekyru nebo luk a šípy. Zajímavěji zní obsáhlý crafting systém, ve kterém budou hrát prim runy, které cestou nasbíráte. Sbírat budete i krev, která je potřeba pro levelování a speciální schopnost nazvaná „Gifts of the Gods“.

Co se týče nepřátel, ve hře by jich mělo být hned několik. Těšit se můžeme i na zmíněné obry. Souboje by měly představovat určitou výzvu, přičemž bossfighty prý budou vyžadovat vyloženě taktický přístup. Nagy upozorňuje i před samotným prostředím, protože újmu na zdraví vám může způsobit i přílišný chlad nebo teplo.

Zástupce košického studia opět láká na možnost hrát hru v online kooperaci. Celkem můžete hrát Vikings – Wolves of Midgard ve dvou lidech. Součástí hry bude i režim NG+, ve kterém půjde vaše hrdiny naučit všem schopnostem a sesbírat to nejlepší vybavení a podobně.

Kromě toho všeho padlo i datum vydání. Hra vyjde 24. března 2017 na PC, Mac, Xboxu On a PlayStation 4. Podívat se můžete na nový trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama