Nier: Automata na PC využije Denuvo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nier: Automata na PC využije Denuvo

Nier: Automata na PC využije Denuvo

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 3. 2017 10:44 3
Reklama

Naposledy jsme o Denuvu psali o víkendu v souvislosti s informací, že se na tuto ochranu spoléhají i vývojáři a vydavatelé her Syberia III a Dead Rising 4, který už nebude exkluzivní pro Windows Store. Na konci zprávy jsme rekapitulovali, že další hry, které Denuvo využijí, jsou Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands, nezávislý 2Dark, Sniper: Ghost Warrior 3 a South Park: The Fractured But Whole. A jejich seznam se znovu rozšířil.

O Denuvo se opře i Nier: Automata od PlatinumGames a Square Enix. PS4 verze vyšla v Japonsku už 23. února, 7. března vyšla v Severní Americe a v Evropě debutuje zítra. Na PC pak má hra premiéru, jak už jsme psali, 17. března. A z EULA čili End-User-License-Agreement na Steamu vyplynulo, že Windows verze používá právě ochranu Denuvo.

Samotný profil hry se o tom nezmiňuje, ale stačí si rozkliknout příslušné ujednání a je jasno. A nám nezbývá než znovu konstatovat, že navzdory některé kritice a posměškům, že piráti stejně opět vyhrají, zatím vydavatelé nad tímto řešením hůl nelámou.

Zajímavé je to i z toho důvodu, že v únoru, kdy ještě nebylo datum vydání PC verze jasné, a řešilo se, jaké může nabrat zpoždění, se i vydavatel o Denuvu zmínil, ale tehdy to vypadalo, že z jeho použití sejde. Firma Square Enix tehdy řešila otázku pirátství. Producent hry Jósuke Saito přiznal, že tým znepokojilo, u kolika her v nedávné době se podařilo záhy po vydání prolomit protipirátskou ochranu, jmenovitě třeba Resident Evilu 7.

Pokud už si na hru brousíte zuby, zajímat by vás mohl určitě i launch trailer s podtitulem Death is Your Beginning.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama