Stahujte zdarma rytířskou akci Chivalry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stahujte zdarma rytířskou akci Chivalry

Stahujte zdarma rytířskou akci Chivalry

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 3. 2017 09:18 4
Reklama

Vývojáři z malého nezávislého kanadského týmu Torn Banner Studios při příležitosti blížícího se vydání akce Mirage: Arcane Warfare velkoryse uvolnili svůj debut Chivalry: Medieval Warfare z roku 2012 na Steamu zdarma. Ale pospěšte si, akce bude končit ještě dnes.

Jakmile si titul jednou aktivujete, zůstane váš už napořád, takže určitě neváhejte. Kdo bude mít hru v knihovně, mánavíc nárok na slevu ve výši 10 procent při nákupu Mirage: Arcane Warfare. Chivalry: Medieval Warfare je výborná, i když na pohled dnes už nijak zvlášť okouzlující rychlá first person středověká akce. Ve srovnání s For Honor má výrazně jednodušší a akčnější ovládání, ale to jí nijak neubírá na kouzlu. Možná právě naopak.

Dva rytířské rody v ní svádějí nekonečné bitvy, dobývají hrady, drancují vesnice, plení a znásilňují. No dobře, tak neznásilňují, ale na vyvraždění královské rodiny dojde. Každá mapa je jiná, každá přichází s jiným úkolem. Jednou hrad obléháte, jindy ho bráníte, příště zase musíte osvobodit otroky.

Do on-line bitev se může zapojit až 32 hráčů. Kulisy jsou sice fiktivní, ale inspirují se různými skutečnými místy a událostmi. K dispozici je na výběr bezpočet sečných i bodných zbraní, dlouhých i krátkých jedno i obouručních a samozřejmě nechybí ani luky či kuše. V boji je možné rovněž využít obléhajíc stroje, katapulty, balistu, beranidlo anebo zalít nepřátele vroucím olejem, zatímco se vám snaží vlámat do hradu. Samozřejmostí je bohatá úprava postavy.

Na Steamu je zdarma verze pro Windows, Mac a SteamOS. Povedený titul se bohužel nedočkal moc vydařených konverzí na PS3, PS4, X360 a Xbox One. Na hru, která se zrodila z modu Age of Chivalry pro Half-Life 2, navázalo v roce 2013 ještě samostatné rozšíření s podtitulem Deadliest Warrior.

Expanze inspirovaná stejnojmenným televizním pořadem už se s takovým úspěchem nesetkala, ale ještě více se svým pojetím blíží For Honor. I tady narazíte na samuraje, vikingy, rytíře, ale třeba i nindži či piráty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama