NBA 2K tiplo správně finalisty zámořské ligy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NBA 2K tiplo správně finalisty zámořské ligy

NBA 2K tiplo správně finalisty zámořské ligy

David Plecháček

David Plecháček

1. 6. 2017 09:55 7
Reklama

Každý rok se ozve nějaký zarytý fanoušek určitého sportu, který si pořídí další sezónu dané počítačové/konzolové adaptace, a neuplyne ani deset minut a zhodnotí, že se nic nezměnilo a že si novinku neměl pořizovat. A my se mu leckdy nedivíme. Je ale naivní myslet si, že vývojáři se deset měsíců opalují na Havaji a pak těsně před termínem udělají pár změn typu nového menu.

O tom, že se sporty neustále zdokonalují, nás může přesvědčit dvojice her od dvou různých vydavatelů – NBA od 2K a NHL od EA. Licencované hry zámořských soutěží každoročně simulují průběh play-off, aby přišly se svým vlastním vítězem. My je pak můžeme konfrontovat s realitou a říct, nakolik byly tipy úspěšné.

Jenže už dávno se nejedná o úplné výstřely do tmy. Na pozadí všech podobných her jsou statisíce čísel a dat, která se snaží jakýkoliv tým přiblížit tomu, jak opravdu ve skutečnosti hraje a jakou má výkonnost. Stovky hodin analýz a sledování všech hráčů a nejrůznějších statistik se pak promítnou i do výsledných her, které pak o to více odpovídají realitě. Alespoň té statistické.

A pak se sejde ročník jako letos. NBA právě vrcholí a vstupuje do posledního kola o cenou trofej vítěze celé ligy. Proti sobě stojí vítěz západní konference a vítěz z východu. Na jedné straně Golden State, na druhé Cleveland. Oba dva celky už v polovině dubna odhadlo i NBA 2K. O vítězi bude rozhodnuto nejdříve příští pátek, ale podle hry dojde finále až k sedmému duelu, který eventuálně proběhne 18. června v neděli. Zvítězí v něm Golden State.

Pokud sledujete zámořský basketbal, možná namítnete, že oba dva celky se potkaly už loni a tudíž byl takový tip od NBA 2K17 očekávatelný. Možná. Ale pokud sledujete zámořský hokej, ani tam není situace zase tak moc jiná, než jak jí předvídalo NHL od EA.

NHL se povedl husarský kousek. Z východu měl podle hry postoupit Montréal, což se sice nepovedlo (na jeho místě je Pittsburgh), ale o to lépe vyšel tip druhý. Když simulace NHL vyvodila, že finále bude hrát Nashville, spousta lidí si klepala na čelo. A přesto tým, který do bojů o Stanley Cup postoupil z posledního možného místa, nyní s Pittburghem bojuje o nejcennější hokejovou trofej. Pravdou je, že Nashville ztrácí a ze dvou venkovních zápasů obdržel devět gólů a dvě porážky. I tak má ale stále šanci na celkové vítězství.

Uvidíme, jestli se ukáže, že mělo NHL tentokrát pravdu, nebo ne. Samozřejmě je nutné brát celou zprávu s velkou rezervou, ale je vážně zajímavé sledovat, kam až se videohry se svými statistikami posunou a jestli opravdu časem dokáží trefovat vítěze (nebo finalisty) s větší jistotou, než tomu bylo doposud.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama