Kontroverzní DLC pro Shadow of War zdarma
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kontroverzní DLC pro Shadow of War zdarma

Kontroverzní DLC pro Shadow of War zdarma

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 9. 2017 12:22 6
Reklama

Pokud sledujete dění okolo chystaného pokračování Middle-earth: Shadow of Mordor, nejspíš vám neunikla kontroverze kolem DLC s názvem Forthog. To bylo vytvořeno jako pocta zesnulému členu týmu a výnosy z jeho prodejů měly být poskytnuty jeho rodině. Objevily se však zvěsti o tom, že pozůstalí nedostanou kompletní částku. Nyní se celá situace konečně vyjasnila.

Obsah DLC bude nakonec zpřístupněn zdarma pro všechny a těm, kteří si jej pořídili s předstihem, budou peníze vráceny. Monolith a vydavatelství Warner Bros. v tiskovém prohlášení zmiňují, že po celý čas bylo v plánu celosvětové zisky z DLC věnovat rodině Forgeyových, toto rozhodnutí ale přímo aktivně promovali jen ve Spojených státech, a to zejména kvůli tomu, aby se společnost vyhnula konfliktu se zákony v rozličných státech a oblastech, kde bude obsah k dispozici.

V tiskové zprávě je také zmíněn fakticky nesprávný tweet od samotného studia, v němž stálo, že zisky z mezinárodních prodejů rodina nedostane. Společnost se omluvila s vyjádřením, že spojení zisků z prodejů DLC se snahou pomoci rodině po zesnulém vývojáři nebylo příliš šťastné. DLC bude tedy pro všechny zdarma a rodina namísto původního plánu dostane finanční dar přímo od bývalých zaměstnavatelů Mika Forgeye.

Middle-earth: Shadow of War vychází už 10. října na PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama