Otestujte fandovský remake Diabla 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Otestujte fandovský remake Diabla 2

Otestujte fandovský remake Diabla 2

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

9. 5. 2018 09:18 5
Reklama

Celých osmnáct let od vydání druhého dílu Diabla na něj mnozí fanoušci nedají dopustit a čas od času si do zdejšího světa zaskočí jen tak freneticky zaklikat, zaplnit pár truhliček haraburdím a nezávazně poklábosit s Decardem Cainem. Na některé hráče už z dnešního pohledu ale grafický kabátek Diabla 2 přece jen může působit nepřekonatelně omšele a obstarožně. Obě tyto skupiny by má ambice zaujmout přeleštěná verze Diabla 2 připravovaná jako fandovská modifikace pro Starcraft 2.

Modifikace se jmenuje The Curse of Tristram: Destruction´s End a její autor, vystupující pod přezdívkou Egod, na ní pracuje už přes čtyři roky. Za tu dobu už v práci už poměrně pokročil, a má tak své dílko v úmyslu podrobit otevřenému veřejnému testování, které započne již tento pátek, 11. května ve 20:00 EST (to znamená ve dvě ráno v sobotu našeho času). Testovací část bude z počátku obsahovat šest oblastí z prvního aktu (mimo jiné třeba The Stony Field, The Blood Moor, The Den of Evil a další) a tři různé obtížnosti (normální, hrdinskou a mystickou, přičemž tu poslední bude nutné nejdříve hraním odemknout). Více najdete v prvním níže přiloženém videu, kde si také můžete povšimnout, že je sci-fi dědictví Starcraftu patrné v některých prvcích uživatelského rozhraní.

Mod v podobě série map bude hratelný zdarma skrze "tržiště" Battle.net Arcade Starcraftu 2, jehož první část je již nějakou dobu bezplatně stažitelná. Moder i jeho práce mají oficiální požehnání od samotného Blizzardu, takže se nemusíme bát, že by mu snad v jeho záslužné činnosti měli majitelé licence nějak bránit. Egod sice doposud výslovně neuvedl, zda má v úmyslu v engine Starcraftu přetvořit celou hru, nicméně z videí je zřejmé (kupříkladu níže přiložený loňský 12 minutový souhrn), že již v současnosti předělal minimálně několik lokací od každého aktu. Ve videu vidíme ukázky z aktů 1-4 a dokonce i počáteční lokaci 5. aktu z datadisku Lord of Destruction.

Pokud vás modifikace zaujala, určitě nebude od věci sledovat její oficiální stránku na Facebooku, případně Egodův kanál na Twitchi, kde svou tvorbu pravidelně streamuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama