Detektivní The Sinking City vyjde příští rok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Detektivní The Sinking City vyjde příští rok

Detektivní The Sinking City vyjde příští rok

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

29. 6. 2018 11:54
Reklama

Ještě v minulé novince věnované detektivně hororové hře zasazené do světa vybájeného americkým spisovatelem H. P. Lovecraftem, jsme si libovali, že bychom se hry měli dočkat ještě v letošním roce. Oficiálně oznámené datum vydání vzalo naše naděje za své, protože hra vyjde až 21. března 2019. Prozatím můžeme zvědavost ukojit téměř šestiminutovou ukázkou z hraní a také trailerem, jímž se hra prezentovala na výstavě E3.

Na The Sinking City pracují ukrajinští vývojáři ze studia Frogwares, známí především dlouhou adventurní sérií o Sherlocku Holmesovi, z nichž největších kvalit dosáhly poslední dva díly s podtituly Crimes and Punishments a The Devil´s Daughter. Děj The Sinking City bude zasazen do města Oakmont potápějícího se z nadpřirozených příčin. Vše se bude odehrávat okolo roku 1920 a hráč se ujme role soukromého očka Charlese Reeda.

Ukázka z hraní dává okusit trochu pošmourné atmosféry města, které co nevidět voda zcela pohltí spolu s jeho obyvateli, kteří pomalu propadají šílenství a proměňují se v jakési boláky poseté stvůry. Video ukazuje možnosti postavy volně se pohybovat po otevřeném prostranství města pěšky, případně na motorovém člunu, prozkoumávat často dávno opuštěné a rozpadající se budovy a pátrat po stopách a důkazech vztahujících se k právě vyšetřovanému zločinu a také rozhovory s postavami. Ve videu také vidíme příklad mnohými kritizovaného soubojového systému, který působí věru prozatím poměrně toporně. Autoři však mají devět měsíců na to, aby na případných nedostatcích ještě zapracovali.

Druhé přiložené video sází spíše na atmosféru a představuje nám systém nadpřirozených schopností, nebo možná důsledky dlouhotrvajícího vlivu strachu na mysl hlavního hrdiny. Oba prvky velice důležité v povídkách a románech pocházejích z pera H. P. Lovecrafta.

Na to, kdo nebo co převzalo nadvládu nad městem i jeho obyvateli, budeme přicházet v březnu příštího roku, na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama