Ohlenovo ohlédnutí za Star Wars TOR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ohlenovo ohlédnutí za Star Wars TOR

Ohlenovo ohlédnutí za Star Wars TOR

Martin Nahodil

Martin Nahodil

24. 7. 2018 08:20 1
Reklama

Minulý měsíc opustil studio BioWare po celých 22 letech James Ohlen, který se podepsal pod celou řadou projektů tohoto světoznámého týmu. V interview pro Game Informer, kde se zároveň loučí se svojí prací, promluvil i o vývoji MMORPG z univerza Star Wars.

Ohlen zastával pozici direktora, a i když je na jejich hru stále hrdý, je tady jedna věc, kterou by změnil, kdyby se mohl vrátit do doby vývoje. “V případě Star Wars The Old Republic bych si přál, abych to ve výsledku dotlačil spíše do ‘Knights of the Republic online’ místo toho, aby to bylo ‘Star Wars World of Warcraft’. Hodně zpětné vazby, kterou jsme po uvedení hry dostali, bylo ve stylu ‘Hej, my jsme chtěli KOTOR Online’. Zkrátka něco, co by se více blížilo předchozím hrám namísto tradičnímu stylu WoW,” řekl Ohlen.

Už jen to, že má vývoj TOR pod palcem Ohlen dávalo fanouškům naději, že se bude od ostatních MMORPG odlišovat. U KOTORu totiž působil v pozici kreativního ředitele, a tak se očekávalo, že si svoje myšlenky prosadí i v případě onlineovky. Na druhou stranu je docela pochopitelné, že chtělo BioWare následovat úspěch WoWka, kterému se i po tolika letech od vydání daří dobře. V případě Star Wars to ale moc nevyšlo, když vezmeme v potaz, že hra přešla do formátu free-to-play ani ne rok po vydání.

Při svém odchodu ze studia Ohlen řekl, že potřebuje pauzu a chce se věnovat něčemu menšímu a osobnějšímu. Momentálně pracuje s dalšími odpadlíky studia BioWare na knize Odyssey of the Dragonlords.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama