Secret War je nová tahovka z 2. sv. války
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Secret War je nová tahovka z 2. sv. války

Secret War je nová tahovka z 2. sv. války

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

21. 11. 2018 12:40 2
Reklama

Ačkoliv nejkrvavější válečný konflikt novodobé historie skončil před mnoha desítkami let, hrůzu, respekt a s ním spojenou fascinaci dovede 2. světová válka vyvolat i dnes. Nezajímají se o ni jen spisovatelé či filmaři, i herní průmysl nám již několik s ní spojených příběhů umožnil na vlastní oči prožít. Do zástupu her s touto tématikou se pak nově přidává i slovenský projekt Secret War od studia Neutraworks.

Bude se jednat o taktickou tahovou strategii, inspirovanou takovými velikány, jako Silent Storm či XCOM. Hra je zasazena do roku 1941, přičemž hráč se stane velitelem speciální odbojové organizace. Kromě samotných tahových misí na nás čeká i populární mechanismus budování základny či najímání a trénink rekrutů.

Mimo nezkušených benjamínků pak přijdete do styku i s hrdiny tehdejší doby. Vztahy se SSSR a západními spojenci můžete jako hráč ovlivnit, a na jejich bázi pak najímat takové velikány, jakými byl Vasilij Zajcev, Nikolaj Kuzněcov, nebo spojenci Jack Churchill či Matt Urban.

I někteří protivníci, kterým budete čelit, pak budou nést známá jména – potkáte se kupříkladu s elitními zabijáky třetí říše, v čele s Ottem Skorzenym nebo Josefem Allebergerem. Ani zbytek ve hře obsažených jednotek však neubude úplně bezejmenný, a můžeme se tak těšit na velké množství autentických oddílů – od Hlinkovy gardy přes regulérní oddíly Wehrmachtu až po brutální divize Das Reich, Viking, Totenkopf a další.

Vývoj Secret War je zatím na samotném počátku, pokud vás projekt zaujal, více se dozvíte na stránkách tvůrců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama