Star Citizen si na sebe umí vydělat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Star Citizen si na sebe umí vydělat

Star Citizen si na sebe umí vydělat

Filip Švácha

Filip Švácha

25. 1. 2019 11:00 7
Reklama

Je to neuvěřitelné, ale na hře Star Citizen od studia Cloud Imperium Games se už pracuje od roku 2012. Za tu dobu na sebe projekt dokázal strhnout dost pozornosti, především kvůli neobyčejně vydařené kampani na Kickstarteru. S ním už ale tým nespolupracuje, protože hru financuje s pomocí vlastní kampaně.

Jak se zdá, tak to byl dobrý krok. Projekt už totiž dokázal vygenerovat neuvěřitelných 200 milionů dolarů. Je ale nutné podotknout, že s většinou z těchto peněz už studio nedisponuje, protože podle finanční zprávy, která sleduje období mezi roky 2012 až 2017, utratil tým 193 milionů dolarů, z čehož jen 50 milionů bylo za rok 2017.

Vcelku dobrou zprávou je, že Cloud Imperium Games nejvíce utrácí za platy zaměstnancům. Konkrétně se tak děje od roku 2014, neboť ještě v roce 2013 směřovaly největší výdaje do rukou vývojářů, které si firma najala na dokončení určitého úkolu. Ke změně došlo proto, že CIG začalo zaměstnávat více pracovníků na plný úvazek.

Přes to všechno je Star Citizen stále ještě v nedohlednu. Jeho singleplayerová část Squadron 42 by měla být v betě k dispozici někdy v druhé polovině roku 2020. Každopádně hra je už funkční v alfa verzi, takže pokud si ji chcete vyzkoušet, existují dva balíčky, buď The Mustang Alpha Starter Pack, nebo The Aurora MR Starter Pack, oba za stejnou cenu 45 dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama