MechWarrior 5 je další EGS exkluzivita
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MechWarrior 5 je další EGS exkluzivita

MechWarrior 5 je další EGS exkluzivita

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

26. 7. 2019 05:20 8
Reklama

Říkejte si, co chcete, ale obří pancéřované bestie až po okraj napěchované arsenálem, který by s přehledem vystačil na zničení menšího městečka, mají přeci jen něco do sebe. O tom jistě něco ví i fanoušci již více než 30 let staré série MechWarrior, jež v každém následujícím díle dokázala přijít s ještě většími a ničivějšími mechy než dříve. Pátý díl této dnes již kultovní ságy s podtitulem Mercenaries měl v této tradici samozřejmě pokračovat a původně měl vyjít již 10. září. Ale jak již z minulého času asi usoudíte, datum bylo posunuto a to přesněji o tři měsíce- A současně tak dopadá na 10. prosince. To ale není vše, co se změnilo, MechWarrior 5 totiž dorazí jako Epic Game Store exkluzivita.

A ačkoli jsme si již na podobná oznámení asi tak trochu zvykli, stále se jedná o něco, co zkrátka nevzbuzuje zrovna dobrý pocit bez ohledu na to, kolikrát podobnou situaci zažijeme. Ono není těžké najít pádné důvody k podrážděnosti. Nesouhlas s agresivními praktikami Epicu, dřívější sliby vývojářů o Steam verzi nebo čistě a jednoduše nechuť využívat další, zdánlivě nadbytečný, launcher. Vývojáři se na to ale mnohdy dívají docela jinak, jen vzpomeňte na nedávné pochvalné vyjádření Rebellionu. Ostatně, podobný postoj zaujali i tvůrci nového MechWarrioru ze studia Piranha Games, kteří se pod křídla Epicu dle svých slov velice rádi schovají.

„Naše partnerství s Epic Games Storem nabízí studiu Piranha příležitost, abychom zajistili, že MechWarrior 5: Mercenaries naplní naše interní cíle o vytvoření toho nejlepšího možného MechWarrioru,“ okomentoval situaci výkonný producent Russ Bullock, načež dále pokračuje slovy. „Někteří fanoušci budou zcela pochopitelně zklamaní, že musí na MechWarrior 5 čekat o něco déle, ale pro Piranha Games je nesmírně důležité, aby se nám tohle povedlo na sto procent. S radostí vám tedy oznamujeme, že naše nové partnerství s Epic Games Storem nám zajistí více času i možností, díky čemuž budeme moci dosáhnout jak námi stanovených cílů ve vývoji her, tak i našich marketingových záměrů.“

Nehledě na nadšení, v jakém se samotné prohlášení nese a jak se mohou, či ve skutečnosti nemusí, vývojáři z Piranha Games sami cítit, je již ale nyní jasné, že hráči, kterým byla původně přislíbena Steam verze hry, jejich zanícení pravděpodobně sdílet nebudou. Pokud se mezi tuto skupinu řadíte, máte čas až do 1. září získat své peníze nazpět a využít nabízeného refundu, přičemž vám budou ponechány veškeré bonusové předměty a měna pro MechWarrior Online, které jste skrze předobjednání mohli získat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama