Vzniká filmová adaptace Metra 2033
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vzniká filmová adaptace Metra 2033

Vzniká filmová adaptace Metra 2033

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

26. 8. 2019 13:00 5
Reklama

O filmových adaptací našich oblíbených herních sérií jsme si poslední dobou povídali opakovaně, avšak tehdy se zprávy spíše než v pozitivních duchu nesly na vlně pochyb a nejisté budoucnosti. Ale jelikož ve vesmíru existuje rovnováha, tak i v kategorii filmů čerpajících z herní, a v tomto případě převážně z knižní, předlohy se sem tam vynoří dobrá zpráva. Jako třeba, že vzniká film na motivy knihy Metro 2033.

Nápady na přetvoření této známé knihy na filmové plátno se samozřejmě objevovaly již od nepaměti, avšak až do nynějška se nenašel nikdo, kdo by autora knižní předlohy, Dmitrije Gluchovskiho, dokázal zaujmout natolik, aby mu tento nelehký úkol svěřil. Jak se ale nyní sám v rozhovoru s magazínem Variety přiznal, vypadá to, že je konečně spokojen.

„V Rusku jsem doposud nenarazil na produkční tým, který by byl schopen věrně zachytit moji knihu na filmové plátno. Zkrátka se to zdálo jako nemožný úkol. Ale nyní jsem konečně narazil na tým, kterému jsem Metro ochotný svěřit,“ prohlásil Gluchovski.

A kdože je tím týmem, který se úkolu nakonec zhostí? Práce a exkluzivní práva byly svěřeny společnosti Gazprom-Media, která v současnu představuje jednoho z největších hráčů na poli mediálních společností v Rusku. Sám Gluchovski se samozřejmě na produkci také zapojí a to sice v roli kreativního poradce. Film by měl započít natáčení někdy v průběhu příštího roku a je očekáváno, že do ruských kin by měl snímek dorazit 1. ledna 2022.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama