343i opouští v krátkém sledu další manažer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 343i opouští v krátkém sledu další manažer

343i opouští v krátkém sledu další manažer

David Plecháček

David Plecháček

15. 10. 2019 14:34
Reklama

Ačkoliv další Halo musí být jasným tahákem nadcházející generace, možná jeho tvorba nejde tak jako na drátkách, jak by si Microsoft přál. Anebo možná jde, kdo ví, co vlastně změny ve studiu 343 industries znamenají. Tak či tak, dvorní vývojáři série přichází v několika týdnech o další významnou postavu.

Není to tak dávno, co Tim Longo, kreativní ředitel studia, tým opustil. Pokud někdo myslel, že srpnová změna nic neznamená, teď už možná může mít určité pochybnosti. Longa totiž následuje Mary Olsonová, který byla v jeho nepřítomnosti pasována do vůdčí pozice Halo Infinite. V ní ale vydržela prakticky dva měsíce, načež si už s týmem nemá nic společného.

Toto rozhodnutí padlo v tichosti a herní magazíny si změny všimly jen díky jejímu profilu na LinkedIn. Tam totiž stojí, že od října už není ve 343, nýbrž na stejné pozici v Midwinter Entertainment, což je tým stojící za Scavengers. Ačkoliv i tento krok může být pouhou náhodou, Microsoft se na něj po čase rozhodl reagovat.

Stalo se tak na Redditu ústy Johna Junyszeka, který řekl, že odchod Longa a Olsonové nezavdává žádný důvod k panice či obavám. Doslova v příspěvku napsal, že studio neprochází „žádnou kreativní krizí“ a uvnitř týmu není žádný problém. Práce obou navíc byla odlišná, Longo pomáhal týmu stanovit směr a udělat designová rozhodnutí, ať už šlo o kampaň či multiplayer, zatímco hlavním úkolem Olsonové bylo zaručit, že hra bude kompletní na vánoční sezonu 2020, kdy vyjde i nový Xbox.

Junyszek v příspěvku zmiňuje víc detailů, ale těžko říct, nakolik je možné, že by bylo Halo v problémech. Vývojáři z 343 industries mají těžkou úlohu, vytvořit launchovou hru není jednoduché, a pokud práce neprobíhá podle plánu, Microsoft musí situaci řešit. Možná jde ale opravdu jen o shodu náhod a není důvod k obavám. Pokud ale oba odešli dobrovolně, vzhledem k okolnostem si rozhodně nenašli tu nejlepší chvíli...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama