Vývoj Divinity: Fallen Heroes je zastaven
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývoj Divinity: Fallen Heroes je zastaven

Vývoj Divinity: Fallen Heroes je zastaven

David Plecháček

David Plecháček

15. 10. 2019 15:35 1
Reklama

Belgické studio Larian považujeme za stálici. Už od Divine Divinity je pro ně série Divinity alfou a omegou, když do tohoto dne vzniklo sedm dílů. Ten osmý ale má problémy. Vývojáři nehovoří jaké, ale vývoj Divinity: Fallen Heroes byl zastaven. Hra původně měla vyjít už letos v listopadu. Evidentně se tak nestane.

Možná tento krok souvisí s tím, že Fallen Heroes zas takovou alfou a omegou není. Tou je pro tuto chvíli vývoj Baldur's Gate 3. Věc se má totiž tak, že jádro týmu se věnuje právě této hře, zatímco na Fallen Heroes pracuje tým Logic Artists s podporou lidí z týmu. Je ale možné, že to jsou lidé, jejichž ruce jsou teď potřeba jinde. A tak práce na „vedlejším“ projektu trpí.

„Každému bylo jasné, že hra potřebuje mnohem více času i zdrojů na vývoj než kolik jich máme k dispozici,“ stojí v prohlášení na fóru. Výsledkem je to, že Larian se budou soustředit na Baldur's Gate, zatímco Logic Artists zatím budou pracovat na své značce Expeditions. „Jakožto sami nezávislí vývojáři víme, jak je důležité investovat do jejich vlastní IP a jejich vlastní budoucnosti,“ naznačuje příspěvek další problém, který může stát za blíže nespecifikovanou pauzou.

Logic Artists totiž stojí za Expeditions: Conquistador a později Expeditions: Viking. Druhá zmíněná hra už vyšla před dvěma lety a je možné, že se dočkáme pokračování. Pokud autoři už teď měli v relativně omezených podmínkách dva týmy, je pravděpodobné, že se ani jeden z projektů nehýbal dostatečně rychle. Rozhodnutím tak bylo, že se každý bude všímat svého, do doby, než nastane vhodnější okamžik. Je ale otázka, zda se k projektu vůbec vrátí.

Ostatně i zástupci Logic se k situaci s politováním vyjádřili, když hráčům sdělili, že někdy zkrátka okolnosti nejdou vývoji naproti, a tak je nejlepší dopřát projektu pauzu. Přesto studiu Larian poděkovali za možnost pracovat na jejich IP: „Byla to pro nás čest, a všichni jsme ohromení, jak nápomocní Lariané vlastně jsou,“ stojí v prohlášení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama