American Truck Simulator nově obsahuje billboardy lákající na nábory skutečných dopravních společností
i Zdroj: SCS Software
American Truck Simulator Novinka American Truck Simulator nově obsahuje billboardy lákající na nábory skutečných dopravních společností

American Truck Simulator nově obsahuje billboardy lákající na nábory skutečných dopravních společností

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 6. 2023 17:27

České studio SCS Software přineslo do svého populárního titulu American Truck Simulator velmi zajímavou novinku. Na virtuálních billboardech se začaly objevovat reklamy na skutečnou dopravní společnost Schneider National. Studio své rozhodnutí vysvětluje v oficiálním blogovém příspěvku.

Reklama

  • Autoři American Truck Simulator experimentují s propagační kampaní lákající na skutečnou práci za volantem kamionu na billboardech přímo ve hře

Za myšlenkou údajně stojí zmíněný dopravce, který ve Spojených státech řeší problémy s nedostatkem zájemců o práci za volantem kamionů. Právě fanoušci American Truck Simulatoru jsou celkem logicky jasnou cílovou skupinou a mohou se mezi nimi nacházet i lidé vážně zvažující změnu povolání. Jde tedy o první spolupráci, která má podle SCS Software prospět jak firmě, tak i samotným hráčům. Kromě potenciálního nového zaměstnavatele do hry skutečné reklamy údajně vnášejí i realističtější atmosféru.

Do budoucna by tak podobných spoluprací mohlo být více a to včetně příbuzného Euro Truck Simulatoru 2. Klíčové podle autorů je, aby šlo o reklamy spojené s logistickým průmyslem, snad tedy nedojde na billboardy lákající na jiné produkty. Dosud reklamní plochy ve hře pokrývaly fiktivní značky.

Není úplně jasné, jestli se billboardy vyskytují i v jiných jazykových verzích hry a tedy jestli je vidí třeba i hráči v Evropě. Pokud máte vlastní zkušenost, dejte nám vědět do komentářů. První reakce komunity jsou překvapivě pozitivní. Řada hráčů souhlasí s tím, že je podobné využití reklamních ploch neruší a může mít pozitivní vliv na skutečnou logistiku ve Spojených státech. Samozřejmě se ale ozývají i kritici, podle kterých jde o nevkusné zneužití hry a chamtivost autorů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama