Bůh je mrtev. Hry Godus a Godus Wars od Petera Molyneuxe opuští Steam
i Zdroj: 22cans
Godus Novinka Bůh je mrtev. Hry Godus a Godus Wars od Petera Molyneuxe opuští Steam

Bůh je mrtev. Hry Godus a Godus Wars od Petera Molyneuxe opuští Steam

Dominik Tománek

Dominik Tománek

18. 12. 2023 16:30 1

V roce 2013 přišel Peter Molyneux se simulátorem boha, který ale nikdy neopustil early access. Podle posledních zpráv však opustí populární platformu Steam.

Reklama

  • Po deseti letech opouští hry Godus a Godus Wars platformu Steam
  • Studio 22cans uvádí, že je to kvůli technickým změnám v Amazon Web Services
  • Hráči, kteří hru vlastní ji mohou hrát nadále 

Godus se nikdy nedostala přes období předběžného přístupu. Jedná se o simulátor boha a strategickou hru, ve které máte na starosti vytváření, udržování a duchovní vedení rostoucí komunity zbožných osadníků. Godus, který se v mnoha ohledech podobá slavné Black and White, vynikající a vizionářské hře o bozích, jež pomohla nastartovat Lionhead Studios, měl být trhákem, ale pomalu upadala v zapomnění a nyní spolu se svým spin-offem Godus Wars navždy opouští Steam.

"Společnost 22cans by se ráda podělila o důležité zprávy týkající se našich her Godus a Godus Wars," oznamuje studio. "Bohužel, vzhledem k nadcházející technické změně v Amazon Web Services, která ovlivňuje naši schopnost servírovat potřebné herní soubory novým uživatelům, budou tyto tituly staženy z obchodu Steam. Ujišťujeme vás, že stávající hráči si mohou tyto hry užívat i nadále bez přerušení."

V době psaní tohoto textu již Godus není ve službě Steam dostupná. Na základě více než 7 000 recenzí má celkové hodnocení uživatelů „převážně negativní“. Obě hry v posledních letech hrály jednotky až menší desítky hráčů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama