Company of Heroes se vrací v třetím dílu. Vydáme se do středomoří
i Zdroj: Hrej.cz
Company of Heroes 3 Novinka Company of Heroes se vrací v třetím dílu. Vydáme se do středomoří

Company of Heroes se vrací v třetím dílu. Vydáme se do středomoří

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 7. 2021 20:19 1

Mezi nejpopulárnější série RTS bezesporu patří Company of Heroes. Oceňovaný druhý díl ale vyšel už před dlouhými osmi lety. Až nyní autoři ze studia Relic Entertainment potěšili fanoušky a představili třetí díl. S ním se opět podíváme na bojiště druhé světové války, tentokrát do středomoří. Užijeme si tedy krásy Itálie i rozpálenou severní Afriku. Bude k dispozici i Tobrúk s československou stopou?

Reklama

  • Relic oznámil Company of Heroes 3
  • Novinka nás vezme do Itálie a severní Afriky
  • Alfaverze startuje už dnes
  • Hra nabídne české titulky

Odhalení předcházel dlouhý tajemný odpočet, hráči se ale brzy dovtípli, co asi tak zoomy na italské pláže můžou znamenat. Spekulace se nakonec potvrdily, Company of Heroes 3 by mělo dorazit na počítače v druhé polovině příštího roku.

Hratelnostně se má novinka podobat spíše prvnímu dílu. Velký důraz je kladen na budování základny a využívání pěchoty, naopak by měla trochu ustoupit do pozadí technika. Velkou novinkou je implementace taktického pauzování hry. V singleplayeru bude hráč moct na moment zastavit dění a důkladně promyslet další kroky, podobně jako tomu bylo třeba v prvním Mass Effectu. 

Kampaň má být patřičně dynamická, zaměřená na hrdiny, konkrétně pak na místní odboj. Ostatně partyzáni hráli na bojištích ve středomoří velkou roli. Další změnou je implementace dynamické mapy, kterou web IGN (který odhalení exkluzivně pokrýval) přirovnal k mapě kampaně v sérii Total War. Na ní můžete různým způsobem ovlivňovat vývoj konfliktu. Můžeme se těšit na sabotáže zásobování nepřátel nebo dobývání letišť, což vede k výhodám nebo naopak komplikacím při klasických bitvách.

Mezi menší inovace patří možnost vniknutí do objektů. Jednotky nově umí vykopnout dveře, vyčistit budovu a objekt následně využít jako taktický úkryt. Na druhou stranu nebude chybět metoda “dělové koule”, kdy pomocí plamenometů a dalších destruktivních nástrojů stavení prostě srovnáte se zemí. V takový moment se ke slovu dostane nový systém destrukce s realistickou fyzikou i ozvučením.

Zajímavostí je, že veřejné testy hry začínají už dnes. Relic prý hodlá hodně těžit z odezvy hráčů, už dnes se tedy můžete přihlásit do alfy, ve které je dostupná část italské kampaně. Další testy se pak budou soustředit na multiplayer.

Tuzemský distributor potvrdil, že bude hra obsahovat lokalizaci, konkrétně české titulky.

Tak co, těšíte se?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama