DayZ boduje. Deset let po vydání překonala rekord současně hrajících hráčů
i Zdroj: Bohemia Interactive
České hry DayZ Novinka DayZ boduje. Deset let po vydání překonala rekord současně hrajících hráčů

DayZ boduje. Deset let po vydání překonala rekord současně hrajících hráčů

Dominik Tománek

Dominik Tománek

16. 11. 2023 11:30 1

Od vydání DayZ jako samostatné hry už uběhla více než dekáda. A přestože je na trhu už neuvěřitelných deset let, právě dosáhla svého historicky nejvyššího souběžného počtu hráčů na Steamu. Důvod však zůstává neznámý.

Reklama

  • DayZ po deseti letech od vydání dosáhla rekordu
  • Nejspíše tomu pomohla nedávná aktualizace 1.23, která do hry přinesla řadu změn

DayZ dosáhla v neděli rekordního počtu 69 449 souběžně hrajících hráčů, na čísla se můžete podívat prostřednictvím služby SteamCharts. Rok 2023 byl pro DayZ a Bohemia Interactive obecně dobrým rokem, hra totiž pokořila rekord už jednou - v lednu letošního roku ji totiž hrálo 63 046 hráčů najednou. 

Jedním z důvodů nárůstu může být nedávná aktualizace 1.23, která přinesla řadu nových přídavků a změn. Nové skyboxy a oděvy, předělané mechaniky spawnování, přepracování nejnebezpečnějšího letiště v Černarusu a návratu zbraně DMR.308, která se vrací do dob původního módu z Arma 2. Spolu s aktualizací došlo k server wipu, který resetuje výbavu hráčů a umožňuje tak nový začátek na všech oficiálních serverech.

Za zmínku stojí i fakt, že hra je dostupná také na konzolích Xbox a PlayStation, přičemž nedávný patch dorazil na obě platformy současně, což naznačuje, že celkový počet hráčů titulu je pravděpodobně ještě vyšší. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama