Death Stranding na PC pohlídá Denuvo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Death Stranding na PC pohlídá Denuvo

Death Stranding na PC pohlídá Denuvo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 3. 2020 12:09 5
Reklama

S oznámením data vydání PC verze loňského hitu Death Stranding se postupně shromažďují veškeré podrobnosti o vlastnostech portu. Jedním z těch, které hráče na počítačích často zajímají, je protipirátská ochrana. O tu se v případě “simulátoru poslíčka” Hidea Kodžimy postará často kritizovaná technologie Denuvo.

To samozřejmě není kdovíjak překvapivé, v dnešní době bývá Denuvo zdaleka nejčastější formou aktivní ochrany proti nelegálnímu šíření her. I přes své proporce ale není příliš spolehlivé, často je prolomeno v den vydání (Doom, Rise of the Tomb Raider, Devil May Cry 5). Na druhou stranu tituly často odolají několik dní až týdnů a existují takové, které nikdy úspěšně a veřejně cracknuty nebyly (The Crew 2, FIFA 20, Detroit: Become Human). Zmíněné informace byly převzaty ze specializovaného serveru monitorujícího crackerskou scénu.

Kritika Denuva obvykle směřuje k jeho hardwarové náročnosti. Hráči často pozorují, že běžící ochrana neúměrně zatěžuje některé komponenty počítače a hry pak i přes přítomnost relativně silného hardwaru neběží úplně ideálně. Některé společnosti (jmenovitě Capcom) tak pravidelně ochranu odebírají po uplynutí několika prvních týdnů klíčových pro prodeje hry.

Death Stranding s Denuvem v zádech dorazí 2. června na Steam i Epic Games Store. Pochopitelně se spoustou bonusů a doplňků za předobjednávku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama