EA vypne multiplayer dalších her. Zmizí třeba kooperace Dante‘s Inferno i multiplayer Crysis 3
i Zdroj: Visceral Games / Electronic Arts
Dante’s Inferno Novinka EA vypne multiplayer dalších her. Zmizí třeba kooperace Dante‘s Inferno i multiplayer Crysis 3

EA vypne multiplayer dalších her. Zmizí třeba kooperace Dante‘s Inferno i multiplayer Crysis 3

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 8. 2023 08:00

Electronic Arts pokračují v ukončování online části vých vybraných titulů. V rámci minulého roku takto odebrali do věčných lovišť například servery Red Alert 3, OnRush a Army of Two, kdy na letošek chystají totéž i u Battlefield 1943, Bad Company a Bad Company 2. Nyní se navíc přidávají další tři tituly, které předtím zmíněny nebyly. Jedná se o Crysis 3, Dead Space 2 a Dante‘s Inferno, u nichž v různých chvílích dojde k vypnutí serverů už během tohoto roku.

Reklama

  • Electronic Arts zařadila do her, kde vypne multiplayer, i další tři starší hry
  • Řeč je o Crysis 3 (7. září), Dante's Inferno (8. prosince) a Dead Space 2 (8. prosince)
  • U Dante's Inferno se dotkne kooperace a u zbylých dvou kompetitivních online režimů

Vypnutí online podpory těchto tří starších titulů (resp. čtyř, počítáme-li mezi ně i mobilní hru o vaření Restaurant Dash: Gordon Ramsey ukončenou 30. října) bylo zpozorováno na Pure Xbox skrze oficiální web EA.

Podle stránky je jako první na řadě Crysis 3 ve verzi pro předminulou generaci. To se stane už během 7. září, kdy bude celý multiplayer trvale znepřístupněn ve verzi pro PS3, Xbox 360, Steam, EA app a také zpětně kompatibilní Xbox One a Xbox Series.

Remasteru se to nijak nedotkne, jelikož multiplayer neměl. Při svém vydání v roce 2021 měl třetí díl jako zbytek trilogie předělanou jen tu část, jež se u něj věnovala kampani, a nikoli multiplayeru.

Kde naopak online komponenta nechyběla a nyní zmizí, je Dante’s Inferno. Akční řežba ukončeného studia Visceral přijde totiž o svůj multiplayer 8. prosince, což je stejná chvíle jako u Dead Space 2 a tří zmíněných Battlefieldů. 

Odstávka u těchto dvou nově přidaných her bude nicméně jiná než u těchto bitev o moderní bojiště. Projeví se jen u části vedlejších režimů, což je podstatný rozdíl vůči Dice, kde je multiplayer hlavní krédo.

V případě Dante's Inferno půjde pouze o online co-op, jenž byl dovoloval hrát za dvě postavy, pokud jste vlastnili i DLC Trials of St Lucia. Vypnutí serverů se zde projeví u PS3, PSP, Xbox 360 (a znovu nepřímo i Xbox One a Xbox Series), což byly všechny platformy, kde byla hra dostupná.

U Dead Space 2 je tomu podobně u týmového režimu Outbreak. Tento režim byl dostupný na PC, PS3 a Xbox 360, přičemž ve střetu se zde ocitly dvě čtyřčlenné skupiny ovládající buď tým lidi, či sadu čtyř nekromorfů, jejichž cílem bylo zabít lidi ve stanoveném čase.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama