eve-online-banka-prisla-o-80-miliard
Novinka EVE Online banka přišla o 80 miliard

EVE Online banka přišla o 80 miliard

sleepless.

sleepless.

23. 1. 2009 10:46 3
Reklama

Ekonomický aspekt EVE Online je světelné roky vepředu před vším, co lze vidět a zažít v ostatních onlineovkách. Snad ani Project Entropia nebo Second Life nedosáhly takové míry ekonomického rozvoje, jako EVE. Z velké části je to dáno prozíravostí vývojářů, kteří ekonomiku příliš neregulují, pouze ji usměrňují. Plní roli, která v reálu přísluší třeba ČNB. Zbytek už je na hráčích a jednotlivých frakcích, které v rámci EVE universa provozují řadu pokročilých institucí včetně bank a právě z toho se rodí všechny ty EVE skandály a události, jež úžasným a přirozeným způsobem napodobují události v reálném světě.

K jedné takové došlo poměrně nedáno, jak informuje Massively. Hráči provozovaný bankovní dům Dynasty Banking byl jedním z virtuálních zaměstnanců, konkrétně to byl investiční manažer s nickem Xabier, doslova a do písmene oškubán o 86 miliard ISK (místní měna). Krádež samozřejmě vyvolala paniku u hráčů, kteří s Dynasty Banking investovali nebo zde měli uložené peníze či cennosti. Klidu jim nepřidalo ani odstoupení dvou vrcholných představitelů banky nedlouho po krádeži, což se ve svém prohlášení snažil adresovat šéf banky Manalapan. Zdůraznil, že Xabierův čin banku neochromil, protože má dostatečné rezervy a záložní zdroje různých forem k tomu, aby ztrátu majetku pokryla a mohla se dále rozvíjet. Nebude tedy třeba asistence druhé hráči provozované banky EBANK, která ústy svého provozního vedoucího Ricdica nabídla pomoc a zároveň prohlásila, že to zřejmě nebude nutné.

A co vlastně dělá osoba, která vše způsobila. Xabier, jenž své bio přikrášlil nesmrtelnou hláškou “Thanks for all the fish” ze Stopařova průvodce po galaxii, přiznal Massively, že hodnota uloupeného majetku v mezičase vzrostla díky investicím z 86 na 106.2 miliard ISK. Část z toho už prý Xabier použil k vyplacení kamarádů, kteří s Dynasty Banking investovali. Evidentně si je nechtěl znepřátelit, což může mít v brutálně kapitalistickém světě EVE Online nedozírné negativní následky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama