kreslena-adventure-the-whispered-world-zije
Novinka Kreslená adventure The Whispered World žije

Kreslená adventure The Whispered World žije

sleepless.

sleepless.

3. 9. 2007 08:13
Reklama

Poměrně nová německá společnosti Daedalic Entertainment nechystá pouze adventurku A New Beginning, ale přinejmenším ještě jeden kousek podobného ražení nazvaný The Whispered World. Pokud se vám zdá, že už jste o hře s tímto názvem někdy slyšeli, tak vás smysly nešálí. Kreslená adventurka The Whispered World od Marco Hüllena měla vyjít už v roce 2005, kdy si ji pod svá křídla vzala společnost bad brain entertainment, jež se mimo jiné proslavila svojí neúspěšnou snahou o získání Sam & Max licence od Lucas Arts a tím, že se v jisté době chopila nadějné adventure A Vampyre Story, jejíž tvůrci se však velmi brzy trhli (moc dobře věděli, že to jde s bad brain s kopce zřejmě)

Každopádně spol. bad brain entertainment v mezičase zkrachovala a o projektu The Whispered World jsme dva roky neslyšeli. Logicky nám tedy zapadl do kolonky „hry slibné ale zledovatělé“ odkud je však nyní musíme s velkou radosti vytáhnout. Jak totiž vyšlo skrze Adventure-Treff najevo v průběhu Games Convention v Lipsku (některé zprávy holt přichází se zpožděním), tak se k ledu hozeného projektu The Whispered World chytla právě spol. Daedalic Entertainment a hodlá jej dokončit i vydat.

Zatím však nemůže nikdo z nás tušit, jestli bude hra vypadat stejně jako v roce 2005. Jisté je pouze to, že původní homepage hry ještě pořád funguje (ačkoli obsahuje logo bad brain ent.), že se na vývoji podílí původní tvůrce Marco Hüllen a že je hlavní postavou pořád Sadwick. Jde o mladého chlapce, který se živí rolí šaška. Jednou však potká divnou bytost, která mu nabídne možnost cesty za osvícením. Sadwick nabídky využije a se svým červem se vydává na dlouhé a nebezpečné dobrodružství, na jehož konci se z něj možná stane osoba osvícená a veskrze dokonalá…nebo ne? To se uvidí až a jestli vůbec hry vyjde. Rozhodně bychom si to – už kvůli oku lahodícímu vizuálnímu zpracování – moc přáli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama