King's Bounty: The Legend Článek LEVEL 188: Královská odměna

LEVEL 188: Královská odměna

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

10. 2. 2010 23:32 26
Reklama

Vánoce jsou pryč, 15. narozeniny Levelu jsou také za námi, ale přesto nadělujeme s plnou verzí hry King’s Bounty: Legenda – parádním mixem RPG, strategie s prvky adventury. Ti, kdo mají v oblibě sérii Heroes of Might & Magic, by neměli váhat ani minutu. To však není jediné, co vám nové číslo Levelu, jež vychází již tento pátek (12 .2.), nabídne. V obsahu časopisu a dvou DVD toho naleznete mnohem více (kompletní obsah).

Plná hra: King’s Bounty: Legenda

King’s Bounty: Legenda je mix fantasy RPG strategie s prvky adventury. Hráč ovládá svého hrdinu v pohádkovém světě plném nebojácných rytířů, ďábelských mágů, moudrých králů a překrásných princezen. Veďte svou postavu světem hry a objevujte její krásy. V boji velte armádě a při svých výpravách dosáhněte zasloužené odplaty a bohaté odměny.

Hra je rozdělena do dvou hlavních sekcí: do módu adventury a módu boje. V módu adventury hráč své postavy ovládá v reálném čase. Po mapě se pohybuje bez jakéhokoliv omezení a hledá různé poklady, bojuje s monstry a při výpravách plní úkoly, které mu byly zadány správci. Až v módu boje přijme hráč roli hlavního velitele, jenž vede svá vojska v taktickém tahovém souboji. Boje probíhají na souši i moři, v kobkách nebo hradech a dalších rozmanitých místech. Sám hrdina se do boje nesmí zapojit, ale může napomáhat svému vojsku ve vrhání kouzel nebo vyvolávat různé kreatury. Hra je na DVD s českými titulky.

Recenzní sucho? Pche!

Začátek roku se nám pěkně vybarvil slušnou nadílkou zajímavých her a tento trend zdárně pokračuje. Na své si přijde snad každý! Recenzí čísla se stala poctivá akce Aliens vs. Predator, v níž se její tvůrci Rebellion vracejí ke svým kořenům. Jak moc se jim návrat podařil, prozradí Vašek Rybář v podrobné recenzi. Příznivci adventur jistě s netrpělivostí vyhlížejí pokračování českého Posla smrti. Dvojku sice už nemá na triku české studio, ale hra u nás vychází s českým dabingem a odkazů na předchozí dílo se rozhodně nebojí. Recenzi Posla smrti II spáchal specialista na adventury Petr Ticháček. Stratégové se dočkají recenze Napoleon: Total War z pera Michala Rybky. Jaké další hry jsme podrobili kritice? Tak třeba nového Sturmovika, tedy přesněji Wings of Prey, zasportovali jsme si s Vancouver 2010 a také se ponořili do akčního Dark Void, do něhož jsme vkládali naděje. Her byla slušná zásoba a nyní už víme, že další měsíc se máme také nač těšit. Konzolová sekce nezůstává pozadu, naopak ještě více sešlapuje pomyslný plynový pedál. Konečně se nám do rukou dostala plná verze očekávaného PS3 hitu Heavy Rain. Také jsme si prošli peklem v akci Dante’s Inferno. Překvapením pak na PS3 byla akce MAG. Dostalo se i na nálož handheldových her.

Nejlepší hry roku 2009

V anketě Invaze 2009 jste zvolili ty nejlepší hry za loňský rok. V novém Levelu nejsou zveřejněny jen výsledky podle jednotlivých kategorií, ale přidávají se ještě redakční volby, jak loňský rok viděly redakce časopisu Level a internetového magazínu Hrej.cz.

Bublání v reaktoru...

Pojďme si udělat malou ochutnávku novinkové sekce Levelu 188. Rubrika Reaktor nabízí článek s názvem „Bůh si zatím hraje nerad“, v němž se zamýšlíme nad problematikou náboženství a víry ve hrách. V novinkách pak představujeme druhý díl šílené akce Kane & Lynch s podtitulem Dog Days. Vyzkoušeli jsme také hratelnou verzi Metro 2033 (téměř dokončená hra), abychom sepsali poslední dojmy před nadcházející recenzí. Budou bitvy v moskevském metru zábavou nebo propadákem? Autor článku Vojta Bednář už v tom má celkem jasno. A toto je jen ochutnávka, článků je opět řada.

Velký bratr tě sleduje!

Velký bratr, který všechno vidí a všechno řídí... Myslíte si, že to je jen fantaskní představa z díla „1984“ George Orwella? Michal Rybka vám v tématu nastíní, jaké jsou technologické možnosti sledování občanů nejen státem. Víte, co všechno třeba o sobě prozrazujete jen používáním internetu? V hardwaru jsme dali prostor tématu z výstavy CES 2010, jež se konala v Las Vegas. Jaké zajímavosti byly ke spatření a co všechno nás v dohledné budoucnosti čeká za technologické vychytávky, to už se dozvíte z podrobného tématu. U hardwaru ještě zůstaneme. Otestovali jsme grafické karty ATI Radeon HD 5670, 5750 a 5770, jež vás zdaleka nezruinují, ale ještě s nimi s přehledem „zůstanete ve hře“.

2 × plné DVD = 16 GB dat

Plnou hrou v Levelu 188 je již zmíněná pecka King’s Bounty: Legenda (Level 8/10, Hrej.cz 7/10). Z demoverzí jsme zařadil například Dark Void, New Star Tennis, Numen či Zombie Driver. Na datovém DVD nechybí ani hry zdarma, mody, výběr software a další. Video DVD přináší dalšího oceněného v naší soutěži Hard Level. Ve videorecenzích se můžete těšit na Mass Effect 2, Veneticu, Legend of Zelda: Spirit Tracks, Army of Two: 40th Day či Darksiders. V sekci Speciál jsme nachystali bohatý výběr zajímavých materiálů, jež byste si rozhodně neměli nechat ujít – making of, rozhovory, preview a další. Na DVD nemohou chybět ani další pravidelné rubriky jako Machinima, Prostřižiny, Trailery a další. DVD přílohy vás zabaví na dlouhé hodiny!

LEVEL 188 – vychází v pátek 12. února a čeká jen na vás!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama